20 agost de 2022 a les 6:04

Formació en manteniment de plaques fotovoltaiques al Dispositiu d’Inserció Laboral de la Bisbal

El sector de les energies renovables està l’alça i cada vegada requereix més personal qualificat per poder dur a terme la tasca d’instal·lar sistemes d’energia renovable. En els últims anys, a la Bisbal d’Empordà i als municipis del voltant, han augmentat el nombre d’empreses que es dediquen a aquesta activitat econòmica. El Dispositiu d’Inserció Laboral de la Bisbal aposta per una formació professionalitzadora que permeti a les persones usuàries d’aquest obtenir una oportunitat d’inserció labora i, en aquest sentit, el setembre vinent s’oferirà una formació d’instal·lació i manteniment de plaques fotovoltaiques. Les pesones interessades (residents al nucli antic de la Bisbal) poden contactar-hi al correu electrònic ocupacio@labisbal.cat, al telèfon 617584337 o dirigir-se a l’edifici de Torre Maria (C/Aigüeta, nº17), de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

El Dispositiu d’Inserció Laboral de la Bisbal
El Dispositiu d’Inserció Laboral del programa Treball als Barris, gestionat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, té per objectiu -des del 2010- atendre les persones residents al nucli antic i que estan en recerca activa de feina. El programa permet portar a terme un itinerari personalitzat que inclou des de la formació instrumental fins a la millora de les competències transversals.

El procés de recerca de feina pot ser quelcom complicat, en el qual les persones que s’hi troben es poden sentir una mica perdudes i sense saber ben bé per on començar. Sovint és necessari un suport i acompanyament en aquest procés, per tal de millorar aquelles competències necessàries que afavoreixin l’ocupabilitat i garanteixin l’èxit d’inserció laboral.  El Dispositiu d’Inserció Laboral, n aquest sentit, ofereix orientació laboral i formativa a aquelles persones que es troben en situació d’atur o que volen fer una millora d’ocupació.

Algunes de les accions que es duen a terme des del dispositiu són itineraris d’orientació laboral, tallers per dissenyar el currículum, informació sobre els canals de recerca de feina, taller de suport psicoemocional per la recerca de feina, gestió de les ofertes de la borsa de treball  i formacions professionalitzadores, entre d’altres. Per a més informació es pot contactar al correu electrònic ocupacio@labisbal.cat, al telèfon 617584337 o dirigir-se a l’edifici de Torre Maria (C/Aigüeta, nº17), de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

logo-vector-generalitat-catalunyalogo-socMinisterio TyES SEPE