29 juliol de 2020 a les 10:41

Germà Aire, Marialluïsa i Diego Armando culminen avui el Festival Internacional del Terracotta Museu

Germà Aire, Marialluïsa i Diego Armando tanquen avui el Festival Internacional del Terracotta Museu amb bona part de les entrades venudes. Un any més, els darrers 4 dimecres de juliol s’ha tornat a celebrar el cicle de concerts de la Bisbal d’Empordà amb sopars a la fresca. Directament afectat per les restriccions de l’actual situació de risc de propagació de la Covid-19, la 8a edició del Festival Internacional de Torre Maria s’ha reinventat i enguany s’ha celebrat als exteriors Terracotta Museu. Si bé dos dimecres la proposta ha exhaurit totes entrades, la resta dels dimecres ha fregat el ple. Pel que fa a aquesta darrera nit, encara en queden algunes de disponibles que es poden obtenir a través d’aquest enllaç per 8 euros cadascuna.

Obriran la nit els igualadins Marialluïsa, que enguany han irromput amb el seu esperat primer LP És per tu i per mi (Bankrobber, 2020), produït per Jordi Matas i amb una nova dosi de cançons senzilles però preciosistes, que s’enlairen sobre melodies brillants i sons atmosfèrics. Continuarà la nit amb Germà Aire que, sorgits de la dissolució de Mates Mates, presentaran Sempre, el seu segon àlbum, produït per Joan Pons (El Petit de Cal Eril). I culminarà el fITM 2020 el bisbalenc Xavier Riembau, que amb el pseudònim DJ Diego Armando, que brindarà una sessió musicalment eclèctica per fer ballar el personal mantenint les distàncies.

La reinvenció del fITM
El motiu de la reubicació de la proposta va ser fonamentalment poder disposar del màxim aforament de públic possible: un total de 126 persones assegudes en cadires repartides complint amb la densitat permesa i la corresponent distància física de seguretat. Així, el Festival Internacional del Terracotta Museu, s’organitza cenyint-se al document aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT de la Generalitat de Catalunya, on es detallen les condicions per celebrar espectacles a l’aire lliure. El fITM se celebra respectant totes les corresponents mesures d’higiene i tota la normativa exigible en relació amb el públic, equips de treball, artistes i personal tècnic.

Malgrat totes les dificultats de la situació actual, l’organització ha optat per organitzar el fITM 2020 com a gest de resistència cultural, per compromís amb el sector musical, amb la Bisbal d’Empordà i amb el públic. Era el 2013 quan el col·lectiu Indivendres es va proposar dinamitzar el juliol empordanès i, des de llavors, els dimecres de juliol s’amenitzen amb un doble concert i sopar a la fresca. El Festival Internacional de Torre Maria, ara reconvertit en el Festival Internacional del Terracotta Museu, ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu a les comarques gironines i, tot i la situació actual, l’entitat ha fet tot el possible per preservar-la.

 

*Foto: Anna Pascual