25 maig de 2016 a les 14:56

Gil Costa entrevista a l’alcalde de la Bisbal d’Empordà a “Alcaldes”

Gil Costa entrevista l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais, en el programa Alcaldes de Televisió de Girona, emès el passat 12 de maig.

Des del seu despatx a la casa consistorial, l’alcalde explica la seva gestió durant els darrers anys (amb el parèntesi 2011-2014), parla de la vivència personal i professional de diferents episodis, dels pressupostos, així com de les prioritats polítiques i  realitats en les que es vol incidir des de l’equip de govern. D’altra banda, també exposa la satisfacció de poder reprendre projectes com el de dotar l’ajuntament d’ una estructura tècnica potent.

El que li agrada més de ser alcalde, diu, és resoldre problemes. “Però el marge que tenim per poder resoldre’ls és el que és. Ens trobem amb una casuística difícil. (…) Malgrat tot, hem de tenir clar quin model de ciutat volem (millors serveis, millor qualitat de vida)  i treballar per això. Avui en dia, ser alcalde, regidor és indestriable d’un sentiment de servei públic i de ganes d’intentar millorar la situació dels teus conciutadans. Si no hi ha aquest esperit, no val la pena”.

Ja a l’escenari del Terracotta Museu de la ceràmica que el periodista qualifica com “la joia de la corona”, Sais exposa l’actualitat del museu que, després de 25 anys, finalment obre a finals de desembre d’enguany. El qualifica d’element clau des del punt de vista de dinamització ciutat. “El Terracotta Museu és un i reflex de la cultura i tradició de la bisbal, és la casa per la marca ceràmica de la Bisbal, una marca potent i vigent”-afirma el batlle-. Però no només això  el Terracotta és també present i futur de la Bisbal”. En aquest sentit, Sais fa referència a l’espai dedicat a artistes emergents i al futur espai de formació que acollirà el  grau mitja de terrisseria, pioner en les seves característiques.

A l’entrevista també es parla de la modernització de l’Aigüeta a través del pla de dinamització d’aquesta zona i de la necessària complicitat entre el sector públic i el sector privat. L’aparcament a la Bisbal, l’aposta per convertir el nucli antic en zona de vianants, i temes més controvertits, com ara el de la biblioteca, ocupen el tram final d’aquest document que us convidem a veure.