1 març de 2018 a les 19:27

Gran èxit d’assistents a la primera jornada del Saló de la Formació, Ocupació i Empresa del Baix Empordà

|||

El Saló de la Formació, Ocupació i Empresa 2018 ha arrencat avui, per primera a vegada a la Bisbal d’Empordà, amb un gran èxit de participació d’assistents, tant estudiants com demandants de feina. El volum de participants ha superat tota expectativa fins al punt que part de les conferències programades per demà es traslladaran al Teatre Mundial per tal de poder acollir tots els demandants. I és que aquest matí les cues d’assistents a bona part dels expositors i punts informatius han estat d’allò més visibles.

L’edició d’enguany del Saló de la Formació, Ocupació i Empresa ha fet el tret de sortida a les 9h20 al hall del recinte firal amb l’acte de benvinguda i les salutacions. Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de Girona, ha encetat els parlaments destacant la feina feta pel Servei d’Ocupació de Catalunya pel que fa a la gestió de polítiques actives d’ocupació i als plans de formació de garantia juvenil: «Estan tenint un èxit considerable pel que fa a la inserció professional dels joves que hi participen: cal seguir treballant en aquesta línia i aprofitar al màxim aquests recursos». Casacuberta també ha volgut destacar el llarg camí que queda per recórrer per fer front a l’escletxa salarial i garantir la igualtat de sous entre homes i dones: «En el sector de feines poc qualificades la diferència de salari entre homes i dones s’enfila fins el 33%», ha lamentat. En aquest sentit ha destacat la importància de l’exitosa celebració d’aquest Saló, que ha qualificat de «font d’oportunitats».

Al seu torn, Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha destacat el Saló serà, un any més un espai de trobada entre persones treballadores en actiu i en situació d’atur, estudiants, persones emprenedores i empreses. «L’objectiu del Saló és dinamitzar i donar una sortida adequada a les necessitats de cobertura de llocs de treball, aprofundir en el reciclatge i adaptació professional, i optimitzar el contacte entre empresaris, candidats i institucions». Català també ha volgut fer incís a la quarantena d’empreses presents, que enguany ofertaran més de 400 llocs de treball: «És una xifra rècord d’ofertes i un volum que certifica la consolidació i l’efectivitat del Saló», ha sentenciat.

D’altra banda, l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha volgut reiterar l’agraïment al Consell Comarcal i al treball tècnic de les Àrees de Promoció i Desenvolupament Econòmic (del consistori i del Consell) per poder celebrar aquesta edició al municipi: «Feia temps que volíem acollir el Saló de la Formació, Ocupació i Empresa a la Bisbal». I és que, després de 4 edicions celebrades a Palafrugell i a Sant Antoni de Calonge, el Saló abandona localitats més costaneres per situar-se per primera vegada en una ubicació més interior, com és la capital baix empordanesa. «Les dinàmiques d’atur a les poblacions d’interior depenen menys del sector de serveis i tenen un caràcter més perenne», ha destacat Sais en aquest sentit.

Demà, divendres, el Saló tornarà a obrir les seves portes i seguirà oferint ofertes dels sectors laborals més diversos: del sector turístic a l’alimentari, passant per hostaleria, clínic, telemàrqueting o disseny. Personal de carnisseria, de peixateria de fruiteria o fleca. Però també cambrers, cuiners, comercials, recepcionistes, personal industrial, auxiliars d’infermeria, fisioterapeutes, personal de neteja, atenció al client en joieria, psicologia, venda telefònica o personal de seguretat. El ventall és inacabable. 

La iniciativa vol ser útil a tots els qui volen formar-se, als qui busquin feina, als qui vulguin treballar a l’estranger, posar en marxa el seu negoci, reactivar la seva empresa, entre molts altres aspectes. És per això que inclou xerrades, conferències, tallers, estands amb atenció personalitzada i un ampli ventall d’activitats gratuïtes.

Enguany hi continua havent espais d’assessorament (per a persones aturades i emprenedors/es), espais de workshop (per a posar en contacte l’empresariat amb possibles candidats per cobrir llocs de treball), estands, tallers, xerrades tècniques i conferències simultànies en diferents espais. En aquesta edició el Saló comptarà amb una quarantena d’expositors que englobaran diversos àmbits de la formació i l’ocupació. 

Per poder dur a terme el Saló s’ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, entitats i empreses del Baix Empordà i de les comarques gironines com, per exemple, l’Ajuntament de Begur, de Calonge, de Castell-Platja d’Aro, de Palamós, de Pals, de Santa Cristina d’Aro, de Sant Feliu de Guíxols, de Torroella de Montgrí, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, Nexes – Viver d’Empreses i Centre de Negocis de Forallac, les cambres de comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.