20 agost de 2022 a les 9:13

Història amb perspectiva de gènere: el nou projecte de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració del Grup de Dones de la Bisbal

L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, amb el suport del Grup de Dones de la Bisbal, enguany ha engegat un nou projecte: ‘Història amb perspectiva de gènere’. L’objectiu: una activitat trimestral sobre la història de les dones o les dones a la història, de manera que es pugui estudiar la presència femenina en diferents moments històrics o descobrir vides de dones que han quedat amagades o menystingudes. Aquestes activitats podran ser en diferents formats: xerrades, pel·lícules, documentals o lectures de llibres, entre d’altres.

Així, enguany, s’han previst dues activitats (els darrers trimestres de l’any). La primera serà una conferència introductòria a la Història amb perspectiva de gènere de la mà de la Dra. Elisa Varela, professora de la UdG i es farà a finals de setembre. La segona conferència serà la presentació del llibre La ciutat de les dames de Christine de Pisan, llibre escrit el 1405 i traduït al català per Mercè Otero el 1990 i reeditat el febrer de 2022.