12 abril de 2018 a les 10:30

Implantació de l’administració electrònica a l’Ajuntament de la Bisbal

S’estan ultimant detalls per implantar l’administració electrònica a l’Ajuntament de la Bisbal. Aquest desenvolupament suposa, per una banda, la creació d’un model de treball pel consistori basat en el model e-SET de l’AOC, i per una altra, dotar d’un sistema d’informació per a la gestió dels procediments administratius que contempli el cicle complet de la gestió administrativa dels expedients, que permeti la simplificació i optimització del processos administratius, basat en el model e-SET, de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de la Bisbal es troba immers en el procés d’implantació de l’administració electrònica. En els propers mesos s’aniran desenvolupant nous serveis telemàtics i en línia amb l’objectiu d’oferir els serveis a la ciutadania d’una manera més eficaç i ràpida amb la simplificació i reducció administrativa i documental a l’hora de fer tràmits. L’administració electrònica és el model d’Administració pública basada en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació que, combinats amb els canvis organitzatius i jurídics necessaris, permet millorar l’eficiència interna, les relacions entre administracions i amb la ciutadania, ja siguin particulars, empreses i organitzacions. 

En aquest sentit, el consistori ha anat fent molts canvis per adaptar-se a les noves necessitats i, de fet, s’està intensificant el treball del personal per tal d’implementar en breu l’administració electrònica. La posada en marxa serà paulatina i, malgrat ja s’ha fet el tret de sortida, el seu desplegament es farà al llarg dels propers mesos. La implantació de l’administració electrònica suposarà una reorganització administrativa i una millora dels serveis públics.

«L’administració electrònica vol facilitar i millorar la relació entre el ciutadà i l’administració fent de les tecnologies actuals», va explicar el regidor de l’Àrea d’Informàtica i Noves Tecnologies, Josep Maria Castells. «Pel que fa als beneficis concrets que suposarà la seva posada en marxa, la ciutadania podrà accedir als tràmits municipals 24 hores els 7 dies de la setmana», va afegir Castells, alhora va destacar que suposarà que els tràmits siguin més simples, ràpids i es puguin fer des de casa.