4 desembre de 2020 a les 8:51

Implementació del Passaport Edunauta a la Bisbal: una eina d’ampliació d’oportunitats educatives

El novembre passat es va implementar el projecte Passaport Edunauta: una eina d’ampliació d’oportunitats educatives i acreditació dels aprenentatges fora de l’escola destinats a bisbalencs i bisbalenques de 5è i 6è de primària dels centres educatius del municipi. Vinculat al Consell d’Infants Municipal (CIM), la iniciativa pretén catalitzar i connectar tota la potència educativa de la ciutat.

El Passaport Edunauta és una eina divertida i personalitzada on l’alumnat pot reflectir tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn. Té diversos apartats: un, per omplir amb activitats que fa l’infant a l’escola i arreu del municipi; a l’altra, es pot anar registrant les activitats més significatives fetes amb la família: anar d’excursió, cuinar una recepta o jugar a un joc de taula. Així, la primera sessió va consistir en el repartiment dels Passaports Edunauta a l’alumnat de 5è i 6è i en segellar la primera activitat amb la votació de les propostes del Consell d’Infants Municipal (CIM) que van quedar pendents el curs anterior. Les propostes més votades es duran a terme durant aquest curs 2020/2021.

El Passaport Edunauta és un projecte Impulsat per la Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa +Educació i gestionat per l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Arran de la situació actual de la COVID-19, el Passaport s’està implementat gràcies a la complicitats dels centres educatius i els seus tutors i tutores de cicle superior.