3 setembre de 2008 a les 15:16

Inauguració de l’exposició ‘Oficis singulars. La ceràmica de la Bisbal d’Empordà’

Oficis Singulars

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i Artesania Catalunya presenten aquest divendres l’exposició “Oficis singulars. La ceràmica de la Bisbal d’Empordà”. La inauguració tindrà lloc a les deu del matí al castell-palau i comptarà amb la presència del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

La mostra forma part del projecte Oficis Singulars, que va néixer per identificar i impulsar una sèrie d’oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana. Es tracta d’oficis i/o productes únics i molt vinculats a la població o demarcació d’on són originals.

La Bisbal és un dels centres ceràmics capdavanters de Catalunya i la seva producció té unes especificitats úniques que fan que Artesania Catalunya inclogui aquest municipi en el projecte Oficis Singulars.

Els artesans que han participat en aquest projecte, del qual s’han derivat productes també inèdits, són Ceràmica Artesana La Mufla, Ceràmica Artesanal Puigdemont SL, Ceràmica Decorativa Sierra, Ceràmica Ferrés (Gres Girona), Ceràmiques de la Bisbal Yuma SL, Ceràmiques Aparicio, Ceràmiques Est SL, Ceràmiques Pagric CB, Francesc Figueras i Fills, Indústries Ceràmiques Brancós (Gres Bisbal), Pantaleu, Pou Ceràmica, Rogenca Ceramista, Rulduà Ceràmica, Terrisseria Salomó i Vila-Clara Ceramistes.

El projecte ha estat dirigit per Gerard Moliné i Guillem Ferran. L’exposició es podrà visitar fins al 21 de setembre.