22 juliol de 2019 a les 11:15

Increment de públic a la XXIV Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà

Foto: Anna Pascual

Unes 33.000 persones, segons l’organització, han passat durant aquest cap de setmana per la 24a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. L’increment d’afluència de públic s’ha fet notar a la major part dels escenaris que s’han repartit arreu de carrers i places del municipi durant tot el cap de setmana: l’organització s’ha mostrat satisfeta i ho ha valorat de manera «molt positiva». «La Fira de Circ al Carrer està preparada per créixer i seguir acollint nous públics», ha ressaltat la portaveu de la fira, Eva Gasull.

De fet, l’organització afrontava el repte d’absorbir més afluència de públic de cares a aquesta 24a edició de la fira i la redistribució d’espais i d’horaris, juntament amb la solidesa pròpia del festival, ho han fet ben possible: s’ha assolit el repte d’obrir-se a nous públics i incrementar el nombre d’assistents. Aquesta redistribució dels escenaris és fruit d’una aposta per una progressiva descentralització i enguany s’han estrenat nous escenaris: els exteriors del Terracotta Museu o la plaça de la Sardana, al barri del Convent. «La resposta del públic als nous espais ha estat magnífica», ha reblat Gasull afegint que aquest increment d’espais ha permès seguir evitant grans aglomeracions.

Cloenda a la plaça del Castell a càrrec de Rhum & cia
Rhümia, la proposta que va obtenir el Premi Zirkolika a millor espectacle de circ del 2016, ha estat l’escollida per culminar l’edició més contemporània de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà i ha omplert de públic la plaça del Castell. La proposta, descrita com «un cant a l’esperança, a la necessitat de riure i fer riure per damunt de totes les coses», ha presentat una opció alternativa de pista de circ, més íntima i amb noves entrades de pallassos, músiques d’arreu del món i un ampli ventall «d’emocions absurdes i concretes».

 

*Foto: Anna Pascual