14 febrer de 2014 a les 14:16

Informe d’accidentalitat de la Bisbal d’Empordà corresponent a l’any 2013

Publiquem al web municipal l’informe d’accidentalitat de la Bisbal d’Empordà corresponent a l’any 2013 

Aquest informe, redactat pel cap de la policia local, es va començar a realitzar l’any 1999, quan va assumir la regidoria de seguretat ciutadana, l’ara alcalde Sr. Aparicio, i en paraules del mateix: “S’ha demostrat un instrument molt útil no només per tenir les xifres d’accidents i de ferits, si no bàsicament, per detectar els punts conflictius amb major nombre d’accidents i ferits, i poder actuar-hi. Per aquest motiu, s’explica la tendència tant favorable en les dades, on es constata que hem passat de 137 accidents l’any 1999 fins els 57 d’aquest 2013, i dels 57 ferits el 1999 als 23 d’aquest darrer any, en ambdós casos les xifres més baixes de tota la sèrie d’anys analitzats. A banda cal tenir en compte que els ferits implicats en els accidents, ho han estat tots de caràcter lleu”.
Respecte a la tipologia dels accidents l’Alcalde en destaca que “la majoria, 19 accidents que representen un 32 % del total ho han estat amb un vehicle estacionat, i que els atropellaments, han estat només 5, el que representa un 9% del total”.  
Respecte les causes dels accidents, en destaca que la majoria es deuen per no respectar la distancia de seguretat 15, per distracció 13, per maniobra incorrecta 10, i només 2 per  velocitat excessiva, 1 per no respectar el semàfor i per alcoholèmia positiva.
Per últim l’alcalde destaca que ” la majoria d’accidents és produeixen en les travesseres un 65% i només un 35% en les vies del nucli urbà, i en aquest àmbit, és on es produeix un descens més important en els darrers anys. “(OAP)