22 desembre de 2023 a les 20:09

Ingressats en un centre de menors tres dels integrants del grup que robava a establiments i habitatges de la Bisbal

Els Mossos d’Esquadra han detingut a la Bisbal d’Empordà sis integrants d’un grup molt actiu de menors que es dediquen a cometre robatoris a diferents punts del Baix Empordà. Principalment a la capital, però també als pobles petits de la rodalia i a municipis com Palafrugell i Mont-ras. Les detencions s’han fet al llarg d’aquesta setmana. Se’ls acusa de dos robatoris a interior d’habitatge, i d’un tercer en grau de temptativa, comesos els dies 12 i 18 de desembre. En un dels casos, el menor va aprofitar que la propietària sortia a llançar les escombraries per intentar entrar-li a robar. Dels detinguts, tres menors han estat ingressats en un centre de menors (dos a Barcelona i un a Girona). La resta, s’han lliurat als seus pares. Entre els tres acumulaven una trentena de detencions dutes a terme per la Policia Local de la Bisbal o Mossos d’Esquadra.

Durant els últims tres mesos, diferents municipis del Baix Empordà han patit robatoris a interior d’habitatge. Sobretot la Bisbal, però també pobles petits de la seva rodalia i d’altres que es troben just a tocar d’aquest radi, com Palafrugell o Mont-ras. Els investigadors dels Mossos atribueixen part d’aquests robatoris a un grup de menors molt actiu, que es van movent pel territori. Amb l’objectiu d’intentar frenar els delictes, els mossos han intensificat la vigilància. I precisament, aquesta setmana han detingut una part important dels integrants de la banda.

Xavier Dilmé, regidor de Seguretat Ciutadana ha declarat: «Crec que hem d’estar molt orgullosos de la feina persistent i no gens fàcil, de Mossos i la policia local de la Bisbal. Els reincidents acumulaven més de 30 detencions, realitzades pels dos cossos policials». «Agrair també la feina de l’administració de justícia, que s’ha fet ressò de l’alarma social, molt greu, generada per l’activitat delictiva, presumptament, d’aquests menors», ha explicat. «El missatge que hem de donar des de l’ajuntament és de serenitat i de confiança amb les nostres policies. Esperem que els fets lamentables d’aquests dies no es reprodueixin i la vida ciutadana pugui transcórrer amb seguretat i absoluta normalitat. Tot i això, no abaixarem la guàrdia», ha conclòs Xavier Dilmé.