30 gener de 2023 a les 17:53

Inscripcions obertes a la primera cursa Correpoble del Baix Empordà

Aquest matí s’ha presentat a l’Espai del Peix de Palamós l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el Consell Esportiu del Baix Empordà mitjançant la qual es volen fomentar nous reptes en l’esport, implicant tots els municipis de la comarca en el foment d’una festa al voltant de la pràctica esportiva popular. El Correpoble, que ja té el període d’inscripcions obert, està organitzat pel Consell Esportiu del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, juntament amb d’altres consistoris de la comarca.

L’objectiu d’aquesta iniciativa esportiva és el de seguir promocionant l’activitat física als municipis del Baix Empordà, i en aquest cas a través del running, convidant tothom, major de 12 anys, a participar d’una prova que es pot fer corrent, caminant o fent marxa nòrdica. L’itinerari de la prova serà sempre d’uns 10 quilòmetres i majoritàriament planer, que transcorrerà pels llocs més emblemàtics d’aquell municipi de la comarca que, en cada ocasió, aculli la cursa. Cada any una població diferent de la comarca serà seu de la competició.

Es tracta d’una activitat esportiva per equips, en la qual cada corredor/a representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi. Una de les característiques destacades del Correpoble és la representació de cada població mitjançant la samarreta exclusiva per a la competició, que portarà cada participant. Es premiarà al primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i corredora amb més edat.

El poble guanyador també serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l’any a l’ajuntament corresponent. El municipi que quedi en darrera posició rebrà la Cullera de Fusta del Correpoble. La primera edició del Correpoble tindrà lloc a Palamós, que el dissabte 1 d’abril donarà el tret de sortida a aquesta prova esportiva. L’inici de la cursa serà a les 10 h del matí des de l’estenedor de xarxes del port. Es pot consultar l’itinerari, més informació i fer la inscripció corresponent a través d’aquest enllaç.