5 juliol de 2022 a les 17:07

Instal·lació de noves càmeres per restringir l’accés de vehicles al nucli antic de la Bisbal

La setmana passada es van instal·lar noves càmeres en el sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal. Concretament, es van col·locar al carrer Valls d’en Colomer i a la plaça de la Llibertat. Ambdues se sumen a la que hi ha instal·lada al carrer Ample des de l’any 2020 amb l’objectiu de regular la circulació mitjançant la identificació automàtica de vehicles. Així, amb un senyal de trànsit s’especifica que només poden entrar en aquestes zones els vehicles que prèviament hagin estat autoritzats, ja que és una zona vianant.

La zona afectada per la restricció de circulació inclou el carrer Ample (on hi ha ubicada la càmera), la plaça Jacint Verdaguer, el carrer de les Mesures, carrer Pella i Forgas, carrer Sant Jaume, plaça Major, carrer del Raval, carrer Valls d’en Colomer, carrer de la Riera, carrer Germans Sitjar, carrer Canonja, plaça de la Llibertat i carrer dels Valls. Amb aquest sistema l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà vol seguir prioritzant la circulació de vianants i restringir l’accés als vehicles motoritzats no autoritzats, alhora que facilita el pas de vehicles amb permís. 

Les persones que viuen o treballen a la zona i necessiten accedir-hi amb vehicle poden omplir un formulari (disponible a l’apartat de Via Pública del Catàleg de Tràmits del web municipal) per a la corresponent autorització: el permís pot ser permanent, temporal o puntual. Cal tenir present que l’entrada de vehicles autoritzats és a través del carrer Ample i, la sortida, pel carrer Valls d’en Colomer i la plaça de la Llibertat. L’accés irregular a la zona se sancionarà.