3 març de 2020 a les 8:38

Instal·lació de senyals lluminoses amb leds solars a diversos passos de vianants de la Bisbal d’Empordà

Recentment s’han instal·lat senyals lluminoses amb leds solars a diversos passos de vianants de la Bisbal d’Empordà. L’objectiu de l’acció és prevenir accidents i infraccions per part les persones conductores, alhora que es vetlla per la seguretat de les persones vianants, especialment de la gent més vulnerable. A més, la iniciativa també serveix per adequar-se a la normativa vigent i iniciar campanyes específiques per eradicar conductes anòmales i/o perilloses.

La senyalització especial s’ha efectuat a totes les entrades a la zona urbana de la Bisbal d’Empordà: a la C-66 per l’avinguda de l’Aigüeta i el carrer 6 d’octubre de 1869; al vial del carrer del Suro i de l’avinguda Josep Irla; a la GI-660 de l’avinguda President Companys; i a la GI-664, per la carretera de Cruïlles. A més a més, a l’avinguda Josep Tarradellas s’ha instal·lat una senyal lluminosa d’advertiment per tal que els vehicles no sobrepassin la velocitat màxima de 50 km/h.
 

Una de les propostes més votades al Pressupostos Participatius del 2018
La millora de l’il·luminació als passos vianants a les vies principals de la Bisbal d’Empordà va ser una de les propostes més votades al procés participatiu que es va fer el passat 2018: va obtenir un total de 285 vots. Fruit d’aquest resultat, es va configurar una partida econòmica de 15.000 euros que s’hi ha anat destinant. I és que l’objectiu final de la participació ciutadana és la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.