5 febrer de 2018 a les 18:26

Ja es poden presentar propostes pel procés participatiu de la Bisbal: fins el 25 de febrer

L’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà ha tornat a encetar un procés participatiu per tal que els ciutadans del municipi decideixin en què cal invertir una part dels pressupostos municipals. Tal com ha es va fer l’any passat, serà un procediment que vol facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics.

Què necessita la Bisbal? Les Bisbalenques i els bisbalencs ja poden dir-hi la seva a través de la plataforma online Civiciti, o de manera presencial al consistori (a través d’aquest formulari) o a les assemblees que tindran lloc els dies 24 i 25 de febrer a diversos barris de la Bisbal. Es pot trobar tota la informació a través d’aquest enllaç. Cal tenir present que el període de recollida de propostes finalitza el proper 25 de febrer.

Així doncs, a través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 95.000€ que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides enguany aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2018.

La partida destinada a la participació enguany serà notòriament superior que l’any passat, quan el consistori hi va destinar 50.000€ i bisbalenques i bisbalencs van decidir invertir-ho en revisar les voreres, refer les calderes del geriàtric i una actuació per evitar que el paviment del Pont Nou patini. Va haver-hi un total de 699 vots (698 de vàlids i un de nul), i el percentatge de participació va ser d’un 7,95% del cens total, de 8.790 ciutadans.

Segons els acords establerts per l’equip de govern, les propostes presentades no podran superar l’import màxim de 95.000€, les subvencions seran regulades per ordenança i no seran objecte directe d’aquest procés participatiu. A més a més, les accions que es duguin a terme hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat. Òbviament, les propostes hauran de vetllar pel bé comú de la ciutadania i no podran complir interessos personals, ni generar un deute pel seu manteniment.

El tret de sortida va ser el dimecres 31 de gener d’octubre, quan la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal va acollir una sessió informativa per presentar per presentar el procés participatiu a la ciutadania, així com el seu funcionament i la cronologia de les diverses etapes. A més, també es va presentar oficialment la plataforma de participació ciutadana en línia Civiciti que ha contractat l’Àrea de Participació del consistori.

El procés participatiu torna a venir motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.