9 març de 2016 a les 11:51

Ja podeu consultar l’informe de sinistralitat en trànsit 2015

Recentment, la Policia Local de la Bisbal d’Empordà, ha publicat l’informe d’accidentalitat en trànsit del municipi durant el passat 2015. Els agents comptabilitzen un total de 60 accidents de trànsit, 25 dels quals van ser amb víctimes.

D’entre els ferits que hi va haver a conseqüència de la sinistralitat d’aquest nombre d’accidents, 22 van ser lleus i 2 greus. El nombre de víctimes i d’accidents ha augmentat 5 punts respecte l’anterior any però podem considerar la dada positiva, si prenem en consideració la seva evolució a la baixa des de l’any 1999, quan es van comptabilitzar 137 accidents amb 59 ferits.  Aquests resultats fan evidents que les mesures que s’han anat aplicant per tal de reduir la sinistralitat a la població, donen un bon resultat.

Pel que fa els atropellaments, l’informe en mostra un increment notable durant aquest any: s’ha passat dels 3 atropellaments al 2014 als 7 de l’any 2015, tot i que no ha augmentat la gravetat de les lesions 2 ferits greus al 2014 els mateixos que durant el 2105.

A destacar el 50% dels accidents que hi ha hagut a encreuament  han estat a la Travessera C-66 (Ctra. Girona-Palamós) amb un total de 18 accidents, representant aquesta xifra un 30 % dels accidents totals que hi va haver a la Bisbal durant el 2015.

Val a dir, però que aquesta travessera és una via que suporta una gran densitat de trànsit, ja que és una importat zona comercial, via principal d’entrada i sortida a la població. Les travesseres doncs, han estat els llocs més conflictius en tant a accidentalitat. És per aquest motiu que en aquesta zona (especialment el C/ Sis d’Octubre, l’Avinguda de les Voltes i l’Aigüeta) s’han instal·lat a les respectives cruïlles, uns nous panells semafòrics pels vianants amb informació del temps que queda pel canvi de fase de verda a vermella.