18 novembre de 2010 a les 10:35

Joies fetes amb ceràmica de la Bisbal del programa Oficis Singulars ja s’han venut al mercat internacional

Lluís Sais
Mascort va destacar el fet que el producte de l’exposició és una bona mostra de ‘quin és el camí’ i també va subratllar el fet que aquests artesans han buscat ‘noves vies en el camp de la ceràmica.’ David Mascort va recordar que és la segona vegada que ve a la Bisbal per aquest projecte i que aquest és ‘un filó nou’ que cal explotar.
 
L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va destacar durant l’acte d’inauguració que la col·laboració entre l’internacionalment reconegut joier Enric Majoral, la joiera bisbalenca Anna Julià i els artesans ceramistes bisbalencs Ivet Bazaco, Antònia Roig, Jaume Rulduà i Joan Vila-Clara ‘és un pas endavant’. Sais va assegurar que ‘tenim l’avantatge que la marca Ceràmica de la Bisbal és encara una marca potent. Ara el que hem de fer és implicar-hi més gent i saber aprofitar la potecialitat d’aquesta marca’. Precisament, durant la inauguració de l’exposició es va informar que ja s’han venut algunes peces en una plaça internacionalment reconeguda com és Nova York.
 
El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, va obrir els parlaments elogiant la feina feta i agraint la col·laboració de tots els que han participat en aquest projecte i va valorar especialment el fet que la ceràmica de la Bisbal ‘té moltes més utilitats’ que les habitualment conegudes, tot referint-se a la primera part del projecte ‘Oficis Singular’ en què es va col·laborar amb els dissenyadors industrials i a aquesta segona part, concretada entre joiers i ceramistes artesans.
 
Enric Majoral va expressar que s’havia sentit ‘molt còmode’ en el projecte i va demanar excuses per no haver-hi pogut dedicar més temps. La joiera bisbalenca Anna Julià va agrair la possibilitat de participar-hi.
 
L’Ajuntament de la Bisbal ha organitzat la mostra ‘La Ceràmica de la Bisbal’ vinculada al projecte Oficis Singulars que promou el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. La mostra permet veure els resultats de la segona fase del projecte Oficis Singulars, que ha permès que artesans i dissenyadors joiers treballin junts per crear una col·lecció de joieria amb ceràmica de la Bisbal.  Tot i que algunes de les peces ja es comercialitzen d’altres estan en fase de desenvolupament i es podran adquirir en un futur proper. Algunes de les peces es podrien incloure també en el catàleg d’Emprentes de Catalunya, cosa que els donaria encara una major projecció.
 
La mostra es podrà visitar fins el 21 de novembre al Castell Palau de la Bisbal i en podeu veure un reportatge en vídeo fet per TV Costa Brava aquí.