14 març de 2019 a les 15:48

Jornades d’agermanament de Cuevas Bajas amb la Bisbal d’Empordà

|

La Bisbal d’Empordà i Cuevas Bajas segueixen fent camí per consolidar el seu agermanament. En aquest sentit, un autocar amb 55 persones procedents de Cuevas Bajas des desplacen al municipi aquest cap de setmana: de dissabte i fins el 22 de març. El motiu és l’àmplia programació d’activitats de les Jornades d’agermanament de Cuevas Bajas amb la Bisbal d’Empordà. La jornada arrencarà el dissabte 16 de març, a les 16 h al Teatre Mundial, amb l’acte de benvinguda als assistents a l’intercanvi i la projecció del documental El barro que nos une i un vídeo resum del procés de fabricació del mural.

Ara bé, el plat fort de les jornades tindrà lloc el diumenge, amb la visita a la nova plaça de Cuevas Bajas (carrer Josep Irla, davant de l’Escola Joan de Margarit) i al mural ceràmic realitzat per Joan Raventós i David Rossell de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. La jornada també inclourà un vermut popular amb una ballada de sardanes amb la Cobla de l’Escola municipal de música Conrad Saló. A més també es farà una cantada de cobles i sevillanes a càrrec del Duo Milanna’s (de la Casa Cultural de Andalucía de la Bisbal). A més a més, es plantarà una olivera de Cuevas Bajas a la Biblioteca Lluïsa Duran, i l’acte culminarà amb una arrossada popular al Pavelló Firal amb actuació musical de la Bicha inclosa.

Finalment, el dimarts 19 de març, a les 10.30 h es farà una visita guiada a la Bisbal, partint de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, passant pel nucli antic i finalitzant al cementiri municipal. De cares a la tarda, a partir de les 16.30 h, es visitarà el Terracotta Museu i la zona comercial de l’Aigüeta.

Cuevas Bajas és una població de Màlaga agermanada amb la Bisbal d’Empordà. Actualment, compta amb uns 1.600 habitants d’on provenen gran part de famílies que, entre 1946 i 1980 van arribar des d’aquesta població a la Bisbal. Eren unes 800 persones que van venir a la nostra ciutat buscant un nivell de vida millor, contribuint, a més, al progrés de la Bisbal.