2 desembre de 2021 a les 7:54

Jornades de Salut Mental a la Bisbal per oferir coneixement i experiències a la ciutadania i a professionals

|

Seguint el fil de La Marató de TV3, atenent la importància de posar a la palestra ciutadana la salut mental i brindant l’oportunitat d’oferir coneixement, experiències i reconeixement, la setmana vinent, del 9 al 17 de desembre, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha organitzat unes jornades de salut mental al municipi. Amb el lema ‘Salut mental i benestar: una prioritat global’, la proposta -rigorosament presencial- vol servir per donar visibilitat a la salut mental i, durant tota la setmana, s’aniran fent activitats per a totes les edats, per a professionals i per a la ciutadania.

La programació està configurada per una vuitena de propostes diverses (xerrades, tallers i exposicions), que compten amb la col·laboració d’agents diversos, com el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil del Baix Empordà, el Consell Comarcal, la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, l’entitat d’atenció a persones amb discapacitats psíquiques El Trampolí i diverses associacions i professionals de l’àmbit de la salut mental. Les Jornades de Salut Mental a la Bisbal tractaran qüestions tan diverses com el benestar emocional en la vellesa, la COVID-19 i la salut mental en la població jove, la depressió, el suïcidi juvenil o la cura de la salut mental en els equips professionals. A través del document adjunt a aquesta publicació es poden consultar totes les activitats de les Jornades de Salut Mental a la Bisbal amb detall. S’anirà duent a terme diàriament durant tota la setmana (de dijous 9 a divendres 17, excloent el cap de setmana) a diversos espais del municipi: el Teatre Mundial, la Biblioteca Lluïsa Duran, les Escoles Velles i l’Ajuntament Vell.

Les Jornades de Salut Mental a la Bisbal d’Empordà han estat organitzades per l’Ajuntament de la Bisbal amb el treball conjunt, coordinat i compartit de diferents àrees consistorials: l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, l’Àrea de Salut, l’Àrea de Joventut i Igualtat i la Biblioteca Lluïsa Duran. Alhora, compten amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà i la Generalitat de Catalunya.