4 març de 2021 a les 8:24

Jornades formatives d’impressió ceràmica 3D a la Bisbal d’Empordà

Aquest dilluns ha començat a la Bisbal d’Empordà el curs pràctic de creació de models digitals enfocats a la impressió 3D en ceràmica. Els objectius que persegueix el curs són el conèixer la metodologia per imprimir argila amb impressió 3D, la creació del model 3D amb el programa Rhinoceros, l’optimitzar el model digital creat per a la impressió i la realització de la impressió del model en FDM d’argila en la màquina que disposa el Terracotta Museu.

El curs, impartit pel dissenyador de productes Manel Caro, i expert en aquesta tecnologia, té una durada de 30 hores i es desenvoluparà a les instal·lacions del Terracotta Museu. Aquest seminari de formació especialitzada va dirigit a artesans ceramistes i estudiants d’aquest sector amb l’objectiu de conèixer quines tecnologies de fabricació s’engloben a la fabricació additiva per poder valorar les possibilitats i capacitats que poden oferir al sector artesanal i ceràmic.

El curs es promou per part de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i el propi Terracotta Museu. A més, l’acció compta amb el finançament del programa COOP’ART EFA219/16 i amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).