19 juliol de 2013 a les 13:29

Joves de la Bisbal participen en un projecte de formació i ocupació

|

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, a través de les àrees de Desenvolupament local i Joventut, juntament amb el  Consell Comarcal del Baix Empordà promou un projecte de formació i ocupació juvenil en l’àmbit de la jardineria i les activitats forestals finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest projecte té com a objectiu millorar l’ocupabilitat, facilitar la inserció laboral i/o fomentar el retorn al sistema educatiu dels/les joves participants. El grup de  joves seleccionats és molt heterogeni i no comparteixen les mateixes característiques quant a competències, nivell de formació assolit, temps que fa que han abandonat els estudis, expectatives i motivació, entre d’altres. Per aquest motiu, s’han adaptat el conjunt de mesures del programa (actuacions de motivació, tutoria, de foment de la qualificació i/o al retorn al sistema educatiu) a les seves necessitats.

Al llarg de tres mesos, els joves han rebut una formació teòrica i pràctica en l’àmbit de la jardineria forestal. Dilluns, els regidors de Desenvolupament Local, Albert Pacheco, i el de Joventut, Jordi Gasull, van visitar els alumnes durant la realització de les pràctiques formatives de jardineria i van comprovar els coneixements adquirits pels joves al llarg de la formació. Els regidors van destacar la importància que té la formació de cares a  integrar-se en el mercat laboral i els van encoratjar a seguir la seva formació i sobretot, a acabar el graduat d’educació secundaria. Durant l’estiu els joves faran pràctiques en diferents empreses.

El projecte també inclou la formació destinada a facilitar l’obtenció del títol de graduat en ESO en el cas de participants que no l’hagin obtingut. Els joves rebran el suport d’un tutor que els guiarà i orientarà al llarg del procés d’estudi del graduat.