26 juny de 2020 a les 10:49

L’11a edició del Projecte Rossinyol de la Bisbal d’Empordà, interromput per la Covid-19, culmina a través d’un vídeo

Enguany no s’ha pogut acomiadar el Projecte Rossinyol amb una trobada amb persones mentores, mentorades, famílies i professorat de les escoles. Tot i això, les persones participants al projecte de mentoratge impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Universitat de Girona, han fet arribar les seves valoracions a través d’un vídeo que ha servit de cloenda del projecte de l’onzena edició del projecte. Es pot visualitzar a través d’aquesta publicació. El projecte de mentoratge en el qual estudiants universitaris es converteixen, durant uns mesos, en mentors i mentores de nens i nenes d’origen estranger dels diferents centres educatius del municipi, ha arribat a la seva onzena edició a la nostra ciutat.

Aquest any hi han participat un total de 6 persones mentores i 6 de mentorades: l’alumnat de 6è de les Escoles Joan de Margarit, Mas Clarà, Cor de Maria i Empordanet i l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de la Bisbal; pel que fa a l’alumnat de la Universitat de Girona, tenia orígens ben diversos: dels estudis de Pedagogia, Educació Social, Química, GETI-ADE. Tots i totes les persones participants procedien de la Bisbal d’Empordà o de municipis de rodalies.

Fins al mes de març, quan el projecte de mentoratge va ser interromput per declaració d’estat d’alarma pel risc de propagació de la Covid-19, les parelles es van anar trobant setmanalment i van fer sortides culturals i d’oci. Així, el grup va visitar equipaments com el Castell Gala Dalí de Púbol, el Terracotta Museu o el Bú-Bup Parc. A partir de la situació de confinament derivada del coronavirus, les parelles van mantenir el contacte de manera telemàtica i van fer videotrucades i jocs en línia. Finalment, quan les condicions sanitàries ho han permès, s’han pogut retrobar presencialment per acomiadar-se del curs i explicar les seves experiències.

L’objectiu que persegueix aquest projecte és que l’alumnat d’origen estranger del municipi, que té un potencial acadèmic important, pugui realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educatiu i lingüístic. Tot, a través de l’acompanyament i la guia d’alumnat universitari que, de manera voluntària, els acompanyen en aquest procés.