22 març de 2017 a les 18:28

La bandera LGBTI ja oneja a l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà

Ahir, dimarts 21 de març, es va penjar la bandera de LGBTI amb dignitat a la façana de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Cal tenir present que ja n’hi havia hagut penjada al balcó que s’havia cedit des que va començar la legislatura. 

LGBTI és l’acrònim emprat per a referir-se col·lectivament a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals. La bandera LGBTI (o bandera de l’arc de sant Martí) ha estat utilitzada com a símbol de l’orgull gay i lèsbic des de finals dels anys 70. Els diferents colors simbolitzen la diversitat en la comunitat LGBTI i els seus colors són utilitzats sovint en marxes per reclams. Va néixer a Califòrnia i actualment és utilitzada arreu del món.

El juny del passat 2016 el Ple del consistori va aprovar una moció contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. I és que malgrat els avanços el camí que queda per recórrer encara és ben llarg. L’homofòbia i la transfòbia continuen sent una realitat ben present: arreu del món una vuitantena de països condemnen l’homosexualitat amb penes de presó; en vuit d’aquests països fins i tot amb la pena de mort. Encara queda molt camí per recórrer per tal d’esdevenir una societat on tothom estigui en les mateixes condicions a l’hora de viure lliurement qualsevol opció sexual o identitat sexual o de gènere i, en conseqüència, encara cal esmerçar esforços en la lluita per l’alliberament LGBTI.

Malgrat que el Parlament de Catalunya va aprovar l’octubre del 2014 la llei contra l’homofòbia i la transfòbia, encara queda la part més important: desplegar-la. Si bé la Generalitat hi ha de jugar un paper actiu, la implicació activa i compromesa dels Ajuntaments és imprescindible. I més encara quan succeeixen agressions com la que van patir dues persones al municipi de Berga per fer-se un petó en públic. Ara i sempre, cal rebutjar tota forma d’homofòbia, de transfòbia i de bifòbia!