20 setembre de 2022 a les 10:54

La Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal participa al projecte BiblioSTEAM per fomentar el coneixement científic i tecnològic

La Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà està inclosa dins el projecte BiblioSTEAM que s’iniciarà aquest divendres 23 de setembre, amb una programació que s’allargarà fins al febrer de l’any vinent. El projecte, coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i amb el suport de l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), té per objectiu fomentar el coneixement científic i tecnològic entre els usuaris de les biblioteques, amb especial atenció als joves.

La iniciativa aposta per desenvolupar unes activitats plurals i de qualitat que contribueixin a l’aprenentatge i al desenvolupament individual i col·lectiu de la ciutadania per esperonar-la a tenir un sentiment actiu i crític. BiblioSTEAM es materialitza en dues tipologies d’activitats: d’una banda, cinc conferències de científics associats d l’ACDIC al voltant d’aspectes com la física quàntica, la tecnoètica, el canvi climàtic, l’astronomia o les vacunes; i, de l’altra, tallers de robòtica i programació, adreçats a infants i joves, per genera i compartir coneixements i potenciar la inclusió social. Són tallers gratuïts i caldrà inscripció prèvia.

El projecte BiblioSTEAM s’engega amb el propòsit de dotar eines i recursos els ciutadans per relacionar-se i interactuar en una societat marcadament tecnificada i digital, i més encara arran de la pandèmia de la Covid-19. D’aquesta manera, també es pretén potenciar la visió de la biblioteca pública com un espai social, d’aprenentatge i de cooperació.