14 febrer de 2018 a les 16:08

La Bisbal acollirà el Saló de la Formació, l’ocupació i l’Empresa del Baix Empordà

|

El Saló de Formació, Ocupació i Empresa 2018 del Baix Empordà se celebrarà per primera vegada a la Bisbal d’Empordà els propers dies 1 i 2 de març. Serà al Pavelló Firal, amb l’organització de l’àrea de Promoció i desenvolupament local de l’Ajuntament de la Bisbal i del Consell Comarcal del Baix Empordà. Aquest matí s’ha celebrat la roda de premsa de presentació a la Sala de juntes del consistori amb la presència de l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, i del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català.

«L’objectiu del Saló és dinamitzar i donar una sortida adequada a les necessitats de cobertura de llocs de treball, aprofundir en el reciclatge i adaptació professional, i optimitzar el contacte entre empresaris, candidats i institucions», ha declarat Joan Català. «Des del 2013 el Saló ha esdevingut una eina molt important per dinamitzar l’economia de la comarca i posar en contacte l’oferta i la demanda existent», ha afegit.

D’altra banda, l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha volgut reiterar l’agraïment al Consell Comarcal per poder celebrar aquesta edició al municipi i poder seguir reduïnt els registres municipals d’atur. I és que, després de 4 edicions celebrades a Palafrugell i a Sant Antoni de Calonge, el Saló abandona localitats més costaneres per situar-se per primera vegada en una ubicació més interior, com és la capital baix empordanesa. «Les dinàmiques d’atur a les poblacions d’interior depenen menys del sector de serveis i tenen un caràcter més perenne», ha destacat Sais en aquest sentit.

La iniciativa vol ser útil a tots els qui volen formar-se, als qui busquin feina, als qui vulguin treballar a l’estranger, posar en marxa el seu negoci, reactivar la seva empresa, entre molts altres aspectes. És per això que inclourà que inclourà xerrades, conferències, tallers, estands amb atenció personalitzada i un ampli ventall d’activitats gratuïtes. 

Enguany hi haurà espais d’assessorament (per a persones aturades i emprenedors/es), espais de workshop (per a posar en contacte l’empresariat amb possibles candidats per cobrir llocs de treball), estands, tallers, xerrades tècniques i conferències simultànies en diferents espais. En aquesta edició el Saló comptarà amb una quarantena d’expositors que englobaran diversos àmbits de la formació i l’ocupació. A més a més, a l’espai d’entrevistes s’oferiran prop d’uns 200 llocs de treball dins la comarca i s’oferirà un servei gratuït d’autobusos per tal de garantir que tothom pugui arribar-hi.

Per poder dur a terme el Saló s’ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, entitats i empreses del Baix Empordà i de les comarques gironines com, per exemple, l’Ajuntament de Begur, de Calonge, de Castell-Platja d’Aro, de Palamós, de Pals, de Santa Cristina d’Aro, de Sant Feliu de Guíxols, de Torroella de Montgrí, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, Nexes – Viver d’Empreses i Centre de Negocis de Forallac, les cambres de comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.