9 maig de 2019 a les 15:42

La Bisbal acull dissabte la I Jornada de Cultura Popular del Baix Empordà

Tot a punt per tal que la Bisbal aculli la I Jornada de Cultura Popular del Baix Empordà: una trobada festiva de les entitats socials que desenvolupen activitats d’arrel patrimonial i de cultura popular de la comarca. I és que la jornada pretén mostrar la feina i les relacions associatives que teixeixen les entitats de cultura popular al territori. Tots aquests treballs sortiran als carrers bisbalencs de manera festiva el proper dissabte 11 maig: serà la primera Jornada Cultural Popular del Baix Empordà, organitzada per Òmnium Cultural del Baix Empordà.

Al llarg de tot el dia, de 10 h a 22 h, cercaviles, exhibicions, tallers i una gran gimcana infantil, entre d’altres, tenyiran els carrers de la Bisbal de cultura popular catalana. Pel que fa a les temàtiques, les activitats giraran al voltant de quatre puntals de la cultura tradicional catalana: gegants, sardanes, corals i castellers.  També hi col·laboraran altres entitats relacionades amb el món cultural. Ja es pot consultar la programació sencera de la jornada a través del web d’Òmnium Baix Empordà.

El Baix Empordà té un nombre important d’entitats culturals que cobreixen un ampli espectre del nostre àmbit tradicional. Com moltes altres entitats, les colles geganteres, castelleres, esbarts, corals, grups teatrals i colles sardanistes, entre d’altres, cada cop pateixen més per garantir el relleu generacional. La I Jornada de Cultura Popular del Baix Empordà vol donar visibilitat a la feina que fa el teixit associatiu a favor de la cultura i la cohesió social i animar persones de totes les edats i de tots els sectors de la població a sumar-s’hi.

*A causa del risc de pluja d’aquest dissabte, les activitats programades amb motiu de la 1a Jornada de Cultura Popular es traslladaran al Pavelló Firal de la Bisbal d’Empordà.