21 gener de 2019 a les 9:49

La Bisbal acull el primer workshop del programa europeu COOP’ART de foment de l’artesania

Els propers 24 i 25 de gener la Bisbal d’Empordà acollirà el primer workshop del programa europeu COOP’ART EFA 2019/16. Així, durant dos dies se celebraran diverses sessions tècniques entre els socis participants al projecte, així com també trobades d’intercanvi entre professionals  de l’artesania d’ambdós costats de la frontera. Hi assistiran els 14 socis del projecte i també totes aquelles persones artesanes del territori interessades en participar-hi.

El dijous serà quan tindrà lloc la presentació de l’estudi de mercat promogut pel cap de files del projecte, la Chambre Régionale de Métiers et de l’Artisanat Occitanie / Pyrenées-Mediterranée), sobre la temàtica dels oficis artístics com a vector d’atractiu turístic d’un territori. També serà el moment de presentar els estudis específics desenvolupats pels diferents socis: l’Ajuntament de la Bisbal exposarà un estudi de models de fires de ceràmica.

D’altra banda, a la tarda, s’organitzaran grups per tal de reflexionar sobre una estratègia comuna de valorització de l’artesanat artístic en relació al turisme. Finalment, al vespre hi haurà un sopar de benvinguda, organitzat pel consistori.

L’endemà, divendres, serà quan se celebrarà el segon comitè directiu del projecte. Durant aquesta sessió es repassarà l’estat d’avenç del projecte per accions, pressupost, resultats i indicadors, així com a nivell administratiu. Paral·lelament, també es farà una trobada entre professionals de l’artesania: les empreses franceses podran conèixer les persones artesanes de la Bisbal. També s’organitzarà una presentació de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, una visita a un taller de ceràmica bisbalenc i una visita al Terracotta Museu. Es pot consultar tota la programació a través del web de l’Ajuntament de la Bisbal.

COOP’ART (EFA219/16) és un projecte desenvolupat per diferents socis catalans i francesos per tal de fomentar una estratègia compartida d’innovació i desenvolupament sostenible de l’artesania en el marc del programa europeu POCTEFA de cooperació territorial. També es pretén millorar el potencial artístic i econòmic de les empreses d’artesania i desenvolupar el patrimoni cultural i l’atractivitat turística dels territoris. És, doncs, un projecte creat per a fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer, i en el qual es cofinancen econòmicament projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d’ambdós costats dels Pirineus. Així, els objectius de la iniciativa és impulsar una estratègia compartida.

El projecte ha sigut cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Projecte cofinançat pel FEDER