18 setembre de 2008 a les 12:23

La Bisbal acull la II Marató de donació de sang el proper 20 de setembre

cartell

El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l’autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l’abril del 2002, ha estat la realització d’una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d’avui cada vegada son més les poblacions de tota Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.

Aquest 2008, La Bisbal acull la II Marató amb la complicitat de Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní. Tindrà lloc al Pavelló Firal de La Bisbal, el dissabte, 20 de setembre, de 10 del matí a 10 del vespre.

S’espera comptar amb una gran participació ciutadana i aconseguir superar les 617 donacions de la passada edició. En aquesta s’ha posat la fita de les 1000.

Es posaran el màxim de facilitats (activitats i actuacions, regals i sorteigs, espai lúdic per la mainada, refrigeri atractiu, flexibilitat horària, espai cèntric, ambient agradable, ampli desplegament de mitjans…) per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més.

L’objectiu d’aquest acte és sensibilitzar sobre el greu problema de la manca de sang, captar nous donants i aconseguir així un important nombre de donacions durant aquesta jornada.