5 setembre de 2008 a les 13:37

La Bisbal aposta per la modernització de la ceràmica amb el projecte ‘Oficis Singulars’, que posa a la venda productes artesanals innovadors

visita conseller Huguet - Oficis Singulars|comerços ceràmica|Visita comerços ceràmica|Conseller Huguet - Oficis Singulars

Diversos tallers de ceràmica de la Bisbal, juntament amb l’equip de dissenyadors de l’Estudi Moliné, han presentat avui al castell-palau de la Bisbal l’exposició “Oficis Singulars. La ceràmica de la Bisbal d’Empordà”, amb la presència del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

El projecte Oficis Singulars, que arranca d’Artesania Catalunya, reconeix la identitat d’alguns oficis que ens són propis, vinculats a la població o demarcació dels quals són originals. La ceràmica bisbalenca és un d’aquests oficis que ha esdevingut un símbol, ja que forma part del nostre partimoni des de la baixa edat mitjana. En aquest sentit, el projecte portat a terme a la Bisbal és el tercer d’aquesta iniciativa a Catalunya, i presenta una nova línia de productes que combinen tradició i modernitat.

En la inauguració de l’exposició d’aquests productes, el conseller Huguet ha destacat la importància de “compartir idees per millorar tècniques”, cooperant per ser competitius i tot fent que la ceràmica es vinculi al turisme. Així, els productes que s’han creat per a aquest projecte es comercialitzaran en determinats punts de tota la geografia catalana. Entre aquests productes, es poden trobar bitlles-guardiola, estris de cuina, bancs per seure o rellotges de paret.

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, per la seva banda, ha destacat l’impuls que fa l’Ajuntament al sector de la ceràmica, amb una “aposta per als trets identificatius”. Sais considera que aquest projecte ha demostrat “la vigència i el futur” de la ceràmica de la Bisbal.

Després de la inauguració de l’exposició, el conseller Huguet, juntament amb representants de l’Ajuntament de la Bisbal i del sector de la ceràmica de la Bisbal, han visitat diversos comerços que han participat en el projecte Oficis Singulars.

Les empreses de la Bisbal participants en el projecte són: Ceràmica Artesana La Mufla, Ceràmica Artesanal Puigdemont SL, Ceràmica Decorativa Sierra, Ceràmica Ferrés (Gres Girona), Ceràmiques de la Bisbal Yuma SL, Ceràmiques Aparicio, Ceràmiques Est SL, Ceràmiques Pagric CB, Francesc Figueras i Fills, Indústries Ceràmiques Brancós (Gres Bisbal), Pantaleu, Pou Ceràmica, Rogenca Ceramista, Rulduà Ceràmica, Terrisseria Salomó i Vila-Clara Ceramistes.

La mostra es podrà visitar fins al proper 21 de setembre al castell-palau de la Bisbal.