28 febrer de 2023 a les 10:21

La Bisbal celebra el Dia de la Llengua Materna al Teatre Mundial a través de les cançons de bressol

|||||

La Bisbal d’Empordà va celebrar aquest dimarts passat el Dia de la Llengua Materna al Teatre Mundial. El públic assistent va poder sentir una gran varietat de les llengües que es parlen a la ciutat. A través d’aquesta publicació se’n pot veure un vídeo resum i algunes fotografies.

Enguany la proposta girava al voltant de les cançons de bressol. «Ens va semblar interessant perquè lligava una part de la comunicació present a totes les cultures i una part emotiva que podia connectar a les persones amb la seva infància i amb els seus orígens», va explicar la regidora d’Ensenyament, Laia Torroella.

L’acte va incloure la projecció d’un vídeo amb els enregistraments de diferents persones cantant cançons de bressol en la seva llengua materna. Alba Juandó i Esperança Muntada van fer la presentació de l’acte, alhora que anaven cantant. Al seu torn, Emma Pons va fer lectura d’un text sobre maternitat i cançons de bressol, acompanyada d’Alba Solés al piano. l També es va comptar amb la participació musical dels Incombostibles, grup format per alumnat de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló. 

L’acte també alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, va cloure l’acte amb un agraïment a tothom qui va fer possible l’esdeveniment.

L’Itinerari d’Acollida Lingüística a la Bisbal
L’Itinerari d’Acollida Lingüística a la Bisbal va arrencar l’any 2007 i està format per Càritas i l’Ajuntament de la Bisbal (les àrees d’Ensenyament i Acció Social i Ciutadania, juntament amb l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística). El projecte pretén afavorir la coordinació de tots els agents que treballen per a la formació lingüística en llengua catalana a la Bisbal.