18 febrer de 2021 a les 17:04

La Bisbal celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb dues accions adaptades a la situació sanitària

|

Aquest diumenge 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna, un dia en què es commemora i s’intenta fer visible la pluralitat i la riquesa lingüística. Tal com ja es va fer l’any passat a la Bisbal, s’ha preparat una iniciativa per tal que aquest dia serveixi per fer sentir algunes de les llengües que es parlen al municipi, que són més de 50.

Enguany, seguint els protocols que marca l’evolució de la pandèmia, la celebració cobra un caire diferent. L’organització ha hagut de renunciar a fer una trobada presencial, però s’han programat dues accions complementàries i organitzades pels diferents organismes que componen l’Itinerari d’Acollida Lingüística de la Bisbal d’Empordà.

La primera és l’elaboració d’un vídeo, adjunt a aquesta publicació, protagonitzat pels alumnes dels diferents projectes d’aprenentatge de la llengua (TALC de Càrites, alfabetització de l’Àrea d’Ensenyament, Oficina de Català, SIE de Càrites, Reforça’t i Reset, i el Taller d’acompanyament a l’estudi del convent) en què podrem escoltar les seves llengües maternes. 

Paral·lelament, s’han elaborat uns cartells –obra de l’artista Sarai Alemany– en els quals es convida tota la ciutadania de la Bisbal a escriure una paraula en la seva llengua materna. Aquests cartells estaran penjats durant una setmana, del 22 al 28 de febrer, a les dependències municipals, les escoles, comerços, etc. Gràcies a  aquesta activitat col·laborativa, es podrà recollir un testimoni gràfic de les llengües maternes que conviuen a la Bisbal.