5 abril de 2017 a les 18:59

La Bisbal celebra el Dia Internacional de l’Art 2017 durant tot el cap de setmana

||

Els proper cap de setmana, dissabte 8 i diumenge 9 d’abril, el Terracotta Museu acollirà un ampli ventall d’activitats per tal de celebrar el Dia Internacional de l’Art 2017 a la Bisbal d’Empordà. Serà la primera edició on hi participaran activament el Terracotta Museu i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. Les dues entitats uneixen esforços per programar un ventall d’activitats i propostes que volen donar a conèixer la gran qualitat dels artistes i mestres de la ceràmica contemporània bisbalenca. 

El dissabte 8 d’abril hi haurà una bona oportunitat de conèixer de primera mà  aquests artesans, el seu espai de creació i el seu treball. S’ha programat un matí de portes obertes als tallers de ceràmica artística d’alguns membres de l’Associació de Ceramistes. Així, es podran visitar: Ceràmica Francesc Figueras i Fills, l’Estudi Ceràmic [ba_Ro] i el taller de Joan Raventós a Vulpellac; el taller de Lisette a Esclanyà; el taller de Bussoga a Sant Jordi Desvalls; i el de Martin Ley a Peratallada.

Les activitats del diumenge 9 d’abril es concentraran al Terracotta Museu. Els visitants podran gaudir d’una jornada de portes obertes, a més hi hauran dues visites guiades gratuïtes. Una visita a l’exposició temporal ‘Rogenca, argila i foc’, a càrrec de la mateixa artista, Antònia Roig, i de Joan Raventós, co-comissari de l’exposició. Aquesta mostra pretén mostrar els més de quaranta anys d’ofici de l’artista, el temps que ha dedicat a recórrer un camí ascendent en la recerca d’un llenguatge ceràmic propi. És la celebració -ara que l’autora tot just ha tancat les portes del seu taller, de la seva llarga trajectòria, una bona mostra de la plenitud de la seva creativitat, alhora que vol ser una aturada per a reflexionar i gaudir de l’experiència assolida.

La jornada del diumenge també inclourà una segona visita guiada, en aquesta ens dirigirem a l’espai que el museu cedeix als membres de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i de la marca de qualitat Ceràmica de la Bisbal per tal que puguin mostrar el seu treball més actual i contemporani. Un espai que ha tingut un gran èxit entre els visitants del museu, i que aquest passat mes de febrer ha estat renovat totalment amb una nova selecció de peces que mostren el gran nivell assolit per la ceràmica bisbalenca actual. Aquesta visita la realitzaran conjuntament alguns dels artistes que hi exposen, amb els ceramistes Joan Raventós i David Rossell al capdavant.

L’any 2011, la UNESCO va declarar el 15 d’abril com el Dia Internacional de l’Art, amb l’objectiu primordial d’apropar el món de les arts visuals als ciutadans. L‘efemèride que es va escollir vol commemorar el naixement d’un dels artistes més emblemàtics i multidisciplinaris de la història de l’art, Leonardo da Vinci, el qual va néixer, justament, un 15 d’abril (del 1452). Des de llavors que, en aquesta data es programen activitats i propostes de tota mena arreu del món, també a Catalunya, i sobretot a les comarques de Girona. Aquest serà el cinquè any consecutiu que entitats, associacions, institucions i artistes d’arreu de la demarcació es coordinen per celebrar conjuntament aquesta data.

 

Programació

> Dissabte 8 d’abril, de 10 a 14h
Portes obertes a tallers de ceràmica artística:

1. Ceràmica Francesc Figueras i Fills (Ctra. C66. Km 6,7, Vulpellac).

2. Lisette (Camí Vell de Regencós 6b, Esclanyà).

3. Estudi Ceràmic [ba_Ro] (Carme Carles, 9, Vulpellac).

4. Bussoga (Hospital, 6 Sant Jordi Desvalls). 

5. Martin Ley (La Bisbal, 3, Peratallada).

6. Raventós Estudi (Crta. de la Bisbal a Fonteta, 6, Vulpellac).

 

> Diumenge 9 d’abril, de 10 a 14h
Jornada de portes obertes
Terracotta Museu (Sis d’octubre, 99, La Bisbal d’Empordà)

Visita guiada “Rogenca, argila i foc”
Terracotta Museu (Sis d’octubre, 99, La Bisbal d’Empordà)

Visita guiada a l’espai de ceràmica contemporània

A càrrec de Joan Raventós i David Rossell. Terracotta Museu (Sis d’octubre, 99, La Bisbal d’Empordà)  

 

Organitzen: Terracotta Museu i Associació de Ceramistes de La Bisbal