28 juny de 2017 a les 13:38

La Bisbal celebra el Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI

Avui, dimecres 28 de juny, la Bisbal celebra el Dia Internacional per l’Abillerament LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals). Serà a través d’un acte a la plaça de l’Ajuntament que arrencarà a partir de les 19h amb l’activitat infantil Posem-hi color!. A partir de les 20h s’ha convocat una concentració i es farà lectura de textos. La jornada, organitzada pel Grup de Dones de la Bisbal, la CUP de La Bisbal, JERC la Bisbal i Esquerra Republicana de la Bisbal, ve convocada amb l’eslògan Fem la república dels colors lliures.

El juny del passat 2016 el Ple del consistori va aprovar una moció contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. I és que malgrat els avanços el camí que queda per recórrer encara és ben llarg. L’homofòbia i la transfòbia continuen sent una realitat ben present: arreu del món una vuitantena de països condemnen l’homosexualitat amb penes de presó; en vuit d’aquests països fins i tot amb la pena de mort. Encara queda molt camí per recórrer per tal d’esdevenir una societat on tothom estigui en les mateixes condicions a l’hora de viure lliurement qualsevol opció sexual o identitat sexual o de gènere i, en conseqüència, encara cal esmerçar esforços en la lluita per l’alliberament LGBTI.

Malgrat que el Parlament de Catalunya va aprovar l’octubre del 2014 la llei contra l’homofòbia i la transfòbia, encara queda la part més important: desplegar-la. Si bé la Generalitat hi ha de jugar un paper actiu, la implicació activa i compromesa dels Ajuntaments és imprescindible. Ara i sempre, cal rebutjar tota forma d’homofòbia, de transfòbia i de bifòbia.