16 juny de 2017 a les 11:12

La Bisbal celebra el Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI

El proper dimarts 20 de juny, la Bisbal celebra el Dia Internacional per l’Abillerament LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals) amb una tarda de xerrades i tallers a càrrec de l’Observatori contra l’homofòbia. El primer taller programat serà a les 17h30, a les Epai Jove de les Escoles Velles: ‘Diversitat afectiva, sexual i de gènere i Bullying LGTBIfòbic’ (una xerrada exclusiva per a joves de  12 a 17 anys). La jornada continuarà a les 19h, a la plaça de la Pietat amb la xerrada: ‘L’Observatori Contra l’Homofòbia com a eina social per combatre la discriminació homofòbica’.

El juny del passat 2016 el Ple del consistori va aprovar una moció contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. I és que malgrat els avanços el camí que queda per recórrer encara és ben llarg. L’homofòbia i la transfòbia continuen sent una realitat ben present: arreu del món una vuitantena de països condemnen l’homosexualitat amb penes de presó; en vuit d’aquests països fins i tot amb la pena de mort. Encara queda molt camí per recórrer per tal d’esdevenir una societat on tothom estigui en les mateixes condicions a l’hora de viure lliurement qualsevol opció sexual o identitat sexual o de gènere i, en conseqüència, encara cal esmerçar esforços en la lluita per l’alliberament LGBTI.

Malgrat que el Parlament de Catalunya va aprovar l’octubre del 2014 la llei contra l’homofòbia i la transfòbia, encara queda la part més important: desplegar-la. Si bé la Generalitat hi ha de jugar un paper actiu, la implicació activa i compromesa dels Ajuntaments és imprescindible. Ara i sempre, cal rebutjar tota forma d’homofòbia, de transfòbia i de bifòbia.