2 juliol de 2009 a les 17:26

La Bisbal celebra el Dia Sense Bosses de Plàstic amb un sorteig i un punt d’informació al mercat setmanal

El sorteig es farà a les dotze del migdia i es premiarà els consumidors que participen a la campanya amb la possibilitat d’obtenir una de les 50 bosses plegables, un dels 25 cabassos, una de les 25 caixes plegables o un dels sis carretons que se sortejaran aquest divendres.

En el punt informatiu hi haurà adhesius amb el lema ‘Publicitat, aquí no’ que es poden enganxar a les bústies i reduir així la publicitat no desitjada que es rep. S’ha calculat que per fabriar una tona de paper és necessiten 14 arbres, 100.000 litres d’aigua i 5.900KW/h d’energia. S’ha calculat que si cada ciutadà de la Bisbal deixés d’agafar una bossa de plàstic d’un sol ús, estalviariem la mateixa energia que consumeix un televisor engegat durant 188 dies.

Conscients de la problemàtica ambiental i social d’aquesta situació, i de la necessitat d’aplicar polítiques ambientals de prevenció de residus, el nostre Ajuntament també ha de ser sensible a aquesta qüestió, doncs la responsabilitat és compartida en tots els sectors i podem tenir un paper cabdal en contribuir a invertir les tendències de creixement dels residus, i en promoure un consum responsable, desenvolupant accions per conscienciar a la població i als agents econòmics.

Per aquest motiu, la Bisbal d’Empordà va prendre l’acord de Ple d’adherir-se a la campanya Catalunya Lliure de Bosses, on ens comprometem a desenvolupar mesures per reduir la quantitat de bosses de plàstic. En aquest context, animem a que els ciutadans i ciutadanes de la Bisbal d’Empordà participin en les actuacions programades pel divendres 3 de Juliol, Dia Català Sense Bosses de Plàstic.