15 juliol de 2021 a les 11:06

La Bisbal celebra el Llibrestiu als jardins de Torre Maria

|

Avui, dijous 15 de juliol, és la data escollida enguany per celebrar la festa del llibre de l’estiu: el Llibrestiu. A la Bisbal d’Empordà també hi serà ben present amb diverses activitats als Jardins de Torre Maria de 19 a 23 h, de la mà de la Federació del Comerç de la Bisbal, i amb la col·laboració de les llibreries associades a l’entitat: La Siglantana i L’Esborrany. 

A més d’oferir llibres de lectura per aquest estiu, la vetllada inclourà diverses activitats. A les 19 h es farà un Contacontes amb l’Olga Cercós i una firma de llibres de ‘La Drecera’ de Miquel Martin. A les 20 h, Rosa Ortiz presentarà el seu llibre ‘Para que todo vaya bien’; alhora que Pere Maruny signarà la seva darrera obra publicada: ‘La mort dels altres’. Finalment, a les 21 h, l’autor Toni Sala presentarà ‘Una família’, amb la col·laboració del bisbalenc Pere Maruny. Si bé la previsió inicial era maridar-ho amb vi d’estiu, amb la col·laboració de la Bodega l’Empordà, ateses les noves restriccions decretades per la Generalitat per aturar els contagis de COVID-19, finalment no es podrà oferir.

Després del Sant Jordi d’estiu de l’any passat, celebrat perquè la pandèmia va obligar a cancel·lar la data de l’abril, la Cambra del Llibre aposta per mantenir aquesta data. De fet, feia temps que el sector llibreter i editorial aspiraven a col·locar al calendari una nova festa del llibre a les portes de l’estiu que servís d’incentiu per comprar llibres abans de les vacances, que tradicionalment són una bona època de vendes. D’aquesta manera, hi hauria una festa per cada trimestre que serviria d’impuls a la venda: la campanya de Nadal, la de Sant Jordi, la de Llibrestiu i la Setmana del Llibre en Català.