16 octubre de 2017 a les 10:59

La Bisbal celebra la Festa Major de Tardor 2017

|

La darrera Festa Major va deixar els bisbalencs amb ganes de celebració i el proper dissabte 21 d’octubre arriba l’hora de saldar el deute pendent.  Com bé recordaran els bisbalencs, a causa dels atemptats de Barcelona i de Cambrils, la Generalitat va decretar tres dies de dol oficial a tot Catalunya. Com que l’anunci inicialment també comportava la suspensió dels actes lúdics previstos a tots els municipis catalans, enguany es va haver de cancel·lar el darrer dia de Festa Major de la Bisbal d’Empordà: el passat 18 d’agost.

La Festa Major de Tardor 2017 concentrarà totes les activitats el dissabte 21 d’octubre i durarà tot el dia. La celebració, coordinada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, compta amb la col·laboració d’entitats bisbalenques que han pogut recuperar part dels actes que van haver de ser anul·lats l’agost passat. Cal tenir present que als actes del 21 d’octubre cal afegir-hi dues activitats que, per raons de calendari, no s’han pogut encabir en la mateixa data: el concert ‘Serenata.cat de La Principal de la Bisbal (14/10) i la Nit d’havaneres amb Port Bo i Peix Fregit, que es farà al desembre.

La jornada començarà amb una nova sessió del cicle Contacontes Oriol Canals amb ‘Una cabreta no tan boja’, a càrrec de Tirita Clown. Serà a les 11h30 al Mundial, amb el suport de la plataforma A la Bisbal una biblioteca com cal.

A partir de les 12h, el col·lectiu Indivendres, amb la col·laboració de La Moguda, recuperarà parcialment el concert que hi havia previst a l’escenari de barraques el passat 18 d’agost. Seran dues actuacions musicals en horari de vermut, a càrrec de Medusa Box i Los Retrovisores: a partir de les 12h a la plaça Major.

La Festa Major de Tardor continuarà a la tarda: a partir de les 17h, a la plaça de l’Ajuntament, els Amics de l’Àliga han preparat una cercavila amb les àligues de Torrella de Montgrí i la Bisbal, acompanyada d’una xocolatada.  La celebració clourà amb el Correfoc Xiqui dels Dracs, que començarà a les 20h30 a la plaça del Castell.