1 juny de 2021 a les 16:34

La Bisbal celebra la trentena edició de la Botiga al Carrer amb un ampli ventall d’activitats

|

S’havia de celebrar el dia 1 de maig, com és habitual, però la pluja va obligar ajornar-ho. Però finalment sí: la Bisbal d’Empordà celebra la trentena edició de la fira-mercat al carrer i, adaptada a la situació sanitària actual de pandèmia, se centrarà en la botiga al carrer i es desenvoluparà als diferents eixos comercials del municipi, especialment a les Voltes, carrer Ample i plaça Major. A l’edició d’enguany hi participen una gran part de botiguers i botigueres de la població situats al nucli antic. En total hi haurà més de 50 parades oferint una gran varietat d’oferta de productes en format de botiga al carrer.

També cal fer esment de la consolidació de la Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines. Serà la tercera edició i, durant tot el dissabte, tornarà a oferir un espai on comprar tot tipus d’objectes de brocanteria i de col·leccionisme que s’ubicarà a la zona del passeig Marimon Asprer.

La situació sanitària actual de pandèmia de COVID-19 ha fet que el consistori hagi de replantejar l’edició 2021 de la fira-mercat, prioritzant la celebració de la botiga al carrer i un mercat de brocanters. Si bé en aquesta edició s’han hagut de suspendre algunes activitats habituals, cal fer esment que la programació d’enguany s’ha plantejat amb la voluntat de mantenir l’esdeveniment en les millor condicions possibles i, alhora, dinamitzar comercialment la població.

Un ampli ventall d’activitats de la mà del consistori i la Federació del Comerç
L’Ajuntament i la Federació del Comerç han programat un conjunt d’activitats paral·leles que permeten passar un dia sencer en família a la Bisbal, amb activitats i espais per a totes les edats. En aquest sentit, a la plaça Castell, durant tot el dia, hi sortirà un trenet turístic que circularà per la Bisbal mostrant, en format de visita guiada, les xemeneies industrials de la població. Ben a la vora, a la plaça Germans Sitjar hi haurà la zona de jocs infantils Fes-te Gran, per a tota la família. Per altra banda, s’han programat visites guiades al castell-palau i tallers de torn de ceràmica. Radio Bisbal farà una programació especial al matí i des de peu de carrer, a davant de l’Ajuntament Vell. També, des de la Federació del Comerç s’han organitzat els tallers Torn per torns a la plaça Major: tallers de torn de ceràmica per a grans i petits. Durant tot el dia hi haurà animació de carrer de la mà de Tirita Clown. Una de les novetats que oferirà la jornada, també de la mà de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà, serà dos Escape Rooms diferents: un, infantil, creat per Minuts Màgics; i un altre a l’Església de la Pietat, per a grups de 6 persones de més de 12 anys. Finalment, recuperant la tradició i amb la participació de diverses entitats bisbalenques, també hi haurà una catifa de flors al carrer Valls d’en Colomer durant tot el dia. Es pot consultar la programació a www.visitlabisbal.cat i anar-ne fent seguiment a les xarxes socials municipals.