27 abril de 2021 a les 14:09

La Bisbal celebra la trentena edició de la Botiga al Carrer de l’1 de maig amb un ampli ventall d’activitats

|

Aquest dissabte fa 30 anys que cada primer dia de maig la Bisbal d’Empordà celebra una fira-mercat al carrer. La trentena edició s’adapta a la situació sanitària actual de pandèmia de COVID-19 i se centrarà en la botiga al carrer de l’1 de maig, que es desenvoluparà als diferents eixos comercials del municipi, especialment a les Voltes, carrer Ample i plaça Major. A l’edició d’enguany hi participen una gran part de botiguers i botigueres de la població situats al nucli antic. En total hi haurà més de 50 parades oferint una gran varietat d’oferta de productes en format de botiga al carrer.

També cal fer esment de la consolidació de la Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines de l’1 de maig. Dissabte tornarà a oferir un espai on comprar tot tipus d’objectes de brocanteria i de col·leccionisme que s’ubicarà a la zona del passeig Marimon Asprer.

Lla situació sanitària actual de pandèmia de COVID-19 ha fet que el consistori hagi de replantejar l’edició 2021 de la fira-mercat, prioritzant la celebració de la botiga al carrer i un mercat de brocanters. És per això que en aquesta edició es perd la multisectorialitat, ja que no es poden celebrar els espais monogràfics d’àmbit firal en els espais tancats com la fira vehicles d’ocasió al pavelló firal, la mostra de Playmobil a la plaça del Castell o l’espai d’art a la placeta Joan Ferrerós i al vestíbul del Teatre Mundial. Malauradament tampoc no es podran fer les altres activitats habitualment presents a l’1 de maig, seguint les prohibicions expresses del PROCICAT, com els firaires. Cal fer esment que la programació d’enguany s’ha plantejat amb la voluntat de mantenir l’esdeveniment en les millor condicions possibles i, alhora, dinamitzar comercialment la població.

Un ampli ventall d’activitats de la mà del consistori i la Federació del Comerç
L’Ajuntament i la Federació del Comerç han programat un conjunt d’activitats paral·leles que permeten que permeten passar un dia sencer en família a la Bisbal, amb activitats i espais per a totes les edats. En aquest sentit, a la plaça Castell, durant tot el dia, hi sortirà un trenet turístic que circularà per la Bisbal mostrant, en format de visita guiada, les xemeneies industrials de la població. Ben a la vora, a la plaça Germans Sitjar hi haurà la zona de jocs infantils Fes-te Gran, per a tota la família. Per altra banda, s’han programat visites guiades i tallers de torn de ceràmica. Radio Bisbal farà una programació especial al matí en el marc de l’1 de maig. També, des de la Federació del Comerç, promouran la campanya ‘Flors pel dia de la mare’ que cau l’endemà de l’1 de maig. Es pot consultar la programació al web Visit la Bisbal i anar-ne fent seguiment a les xarxes socials municipals.