12 juny de 2010 a les 11:41

La Bisbal celebra l’Aplec de la Sardana aquest cap de setmana amb La Bisbal Jove, Els Montgrins, La Principal de la Bisbal i Jovenívola de Sabadell

Aquest dissabte hi ha previst un concert de música de cobla a càrrec de la Bisbal Jove al Mundial. La festa popular d’aquest cap de setmana inclou la XVII Trobada de Puntaires, un concurs escolar de dibuix i pintura, una exposició de flors, bonsais, puntes al coixí, moble de bambú i ‘patchwork’, un taller de manualitats i la 2a Trobada de col·leccionistes de plaques de cava.
L’Aplec es farà el diumenge al passeig Marimon Asprer a partir de les deu del matí, amb una pausa al migdia i seguirà a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Durant l’aplec es farà el concurs de colles improvisades i les persones interessades podran recollir de franc el llibre de l’Aplec. En cas de mal temps la festa es traslladarà al Pavelló Firal.
Aquest dissabte, a les vuit del vespre hi ha prevista una missa en memòria dels músics i sardanistes difunts a l’església parroquial i a dos quarts de deu del vespre s’inaugura l’exposició de bonsais i ‘patchwork’ al vestíbul del Mundial. A les deu del vespre hi ha previst el concert de música de cobla a càrrec de la Bisbal Jove. 
El diumenge, al recinte de l’Aplec, es farà un petit taller de manualitats a càrrec de Neus Bahí, entre les onze i la una de la tarda i de cinc a set de la tarda. A les onze començarà el Concurs escolar de dibuix i pintura que organitza l’Associació Cultural Obra Sr. Ferrerós l’Experimental 1970-1974. Igualment se celebra durant el matí el concurs de colles improvisades. A la tarda, l’historiador local Jordi Frigola i Arpa fa una visita guiada al Nucli Antic.
El XLVIII Aplec de la Sardana de la Bisbal l’organitza la Comissió de l’Aplec de la Sardana i el patrocina l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. També hi col·laboren l’Escola de Cobla Comarcal Conrad Saló, els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca. Igualment hi donen suport la Federació Sardanista de Catalunya, l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines, la Diputació de Girona, el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat i ‘la Caixa’.