20 octubre de 2015 a les 11:13

La Bisbal, ciutat viva. Crònica d’unes jornades

El mes d’octubre va començar molt actiu, a la Bisbal, amb la realització del projecte La Bisbal, ciutat viva. Passat i present de la diversitat cultural”, amb el qual es pretenia agrupar en uns dies un conjunt d’activitats per mostrar la varietat de cultures de la Bisbal, per donar a conèixer l’aportació de totes les identitats que han arribat a la ciutat, des del seu origen fins al dia d’avui. 

El vespre del dijous 1 d’octubre va ser el primer dia de les jornades, que van començar amb la inauguració de l’exposició del fotògraf Jordi Rafel, en la qual es recollien imatges de persones vingudes de diversos llocs i les seves reflexions sobre la immigració. Després de compartir un tastet de begudes del món, Josep Matas, historiador; Coral Cot, antropòloga cultural i educadora social, i Conxa Comas, psicopedagoga, van participar a la xerrada “Un mirall en el temps. Les migracions d’ahir i d’avui, la societat de demà”, a la qual van assistir unes seixanta persones.

Divendres les jornades van continuar amb un registre totalment diferent a la cuina de l’Escola Joan de Margarit, on es va poder realitzar la primera sessió del taller “Cuines del món”. Aquesta activitat es portarà a terme cada primer divendres de mes i s’oferiran mostres de cuina de diversos països. En aquesta ocasió, el país va ser Marroc.

Dissabte, dia complet, per satisfer tots els públics. Mostra d’entitats al matí, contes del món a la tarda i projecció de l’audiovisual Històries d’integració, realitzat per laBisbalTV al vespre. Un piscolabis ens va permetre recuperar forces abans del concert de músiques del món que es va realitzar al bar musical L’Alternativa, amb la participació del DJ Lonely, de Riff de Tramuntana i de yacine & theOriental groove.

I la ciutat continuarà viva amb activitats relacionades amb l’exposició i l’audiovisual que es portaran a terme durant els propers mesos amb la col·laboració dels centres educatius i diversos establiments de la Bisbal. I amb el taller de cuina, és clar.

Podeu veure’n un ampli de recull de fotografies clicant aquí.