9 juliol de 2014 a les 14:15

La Bisbal crea zones vermelles d’aparcament de deu minuts per fer compres ràpides als comerços

||

L’Àrea de Via Pública de l’Ajuntament de la Bisbal ha creat les primeres zones vermelles d’aparcament per fer compres ràpides als comerços. En aquests espais, es podrà estacionar durant 10 minuts de forma gratuïta i posant només un rellotge amb l’hora d’arribada o apuntant-la en un paper. Les primeres s’han situat a la zona de Francesc Macià-Amor Filial-Folch i Torres (sector Torre Bisbal) i a Agustí Font-Voltes. En les properes setmanes aquestes noves zones d’estacionament s’estendran a Jaume II, carrer Ample i carrer Cavallers.

Segons el regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, “l’objectiu és facilitar aquesta compra diària ràpida, que pot ser comprar el diari, el pa o recollir una comanda en zones d’alta densitat comercial. No és una alternativa a la zona blava sinó un complement en els llocs on ja n’hi ha i una manera de tenir espai per aquest tipus de consum en les zones comercials en què no hi ha zona blava”. Dilmé afegeix que “per les compres de més durada, al centre de la ciutat ja tenim la zona blava, amb una tarifa mínima de només 20 cèntims i una hora gratuïta pels residents a la ciutat, ja que el que busquem és que sigui efectiva la rotació dels vehicles i no la recaptació, mentre que li ha aparcaments gratuïts als voltants de la resta de zones comercials de la ciutat”.

Les zones vermelles funcionen de dilluns a dissabte de 8:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:30h, i els diumenges i festius de 8:00h a 15:00h. Estan delimitades per pintura d’aquest color, disposen d’un rètol explicatiu en català (també en anglès en algunes) sobre el seu funcionament i estaran controlades per la Policia Local, que serà l’encarregada de sancionar els incompliments dels usuaris.