6 juliol de 2018 a les 12:05

La Bisbal decideix quin espai del municipi retrà homenatge a l’1-O

||

Des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà s’endega un nou procés de participació ciutadana obert a tothom per tal que les bisbalenques i els bisbalencs que ho vulguin puguin proposar quin lloc els agrada més perquè sigui anomenat a partir d’ara “1 d’octubre”. Donada l’excepcionalitat política que viu el nostra país, l’equip de govern –amb l’aprovació de la Comissió bisbalenca del nomenclàtor-  considera necessari fer un reconeixement públic i posar en valor els fets succeïts l’1 d’octubre de l’any 2017.

La ciutadania va exercir el seu dret a vot de manera pacífica i exemplar. En molts municipis van defensar les urnes físicament amb el seu cos i van patir la violència de les forces de seguretat de l’Estat. És per això que es vol commemorar tot l’esforç i tota la valentia de totes les persones que van participar en aquella votació només per decidir quin és el futur que volen pel seu país.

I és en aquest pretext que, des de l’Ajuntament, es proposen dues opcions. La primera és la plaça de l’Ajuntament (al costat de la plaça del Castell): tradicionalment davant del consistori és un espai reivindicatiu, el lloc on es fan les concentracions habituals per part de la ciutadania. L’altra opció és el tram del Carrer Coll i Vehí que hi ha entre la carretera de Palamós i el carrer Nou, que inclou les Escoles Velles: on es va aplegar la major multitud en defensa del dret a vot (el carrer Coll i Vehí seguiria existint a partir de l’avinguda Les Voltes.

Ara bé, per a decidir quina de les dues ubicacions es prefereix que a partir d’ara es digui “1 d’octubre” hi haurà un període de votació obert des del proper dilluns 9 de juliol i fins el diumenge 22 de juliol. Es podrà votar des de la plataforma de participació ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. A més a més, durant els divendres, es podrà votar presencialment a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (durant el seu horari d’obertura).

Un cop hagi finalitzat el període de votació es farà públic el resultat a través de tots els mitjans de comunicació municipals. Una vegada més, la Bisbal decideix!