22 març de 2016 a les 12:27

La Bisbal d’Empordà a l’assemblea de l’AeCC celebrada a Manises

A mitjans de febrer, Manises, municipi del País Valencià, va acollir l’assemblea general de l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va assistir la trobada, juntament amb Agost, Argentona, Cespedosa de Tormes, Manises, Marratxí, Priego i Quart.

La celebració de l’assemblea va servir per presentar l’informe de la presidència, aprovar el pressupost 2016 i la liquidació econòmica del 2015.

A més, es van tractar qüestions com ara la campanya contra la nova normativa europea de plom i cadmi en la ceràmica, mesures de protecció al sector de la ceràmica, informacions sobre l’agrupació europea de ciutats de la ceràmica, el congrés de l’AeCC 2016 dedicat a Els museus i centres d’interpretació en les ciutats de la ceràmica que tindrà lloc a Talavera de la Reina el mes de novembre, la renovació de la pàgina web de l’associació i els premis nacionals de ceràmica 2016.

La jornada també va servir per visitar l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises que enguany celebra el seu centenari i el taller la ceràmica valenciana de José Gimeno Martínez.

Finalment, visitar aquesta població valenciana va permetre també conèixer com fomenten i divulguen les visites en tallers de ceràmica com a reclam principal per al turisme.