8 octubre de 2020 a les 17:08

La Bisbal d’Empordà acull 6 fotografies de l’exposició ‘Des del meu balcó’

Des de l’1 d’octubre i fins al 30 de novembre diversos balcons i finestres d’alguns municipis de les comarques gironines acullen l’exposició ‘Des del meu balcó’, que ha organitzat el festival PHotoESPAÑA conjuntament amb INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. La mostra és una exposició col·lectiva sorgida de les imatges capturades des dels balcons i finestres durant el confinament establert a causa de la pandèmia de la Covid-19, elements simbòlics d’aquells moments. Es tracta del recull de les vivències de la ciutadania i l’expressió dels seus punts de vista sobre aquesta situació a través de la fotografia.

En el cas de la Bisbal d’Empordà hi ha un total de sis peces exposades a les façanes de diversos equipaments del municipi. Al balcó de l’Ajuntament Vell s’hi poden veure dues fotografies: d’Anna Pascual i Carla Ferrer; dues més al del Castell Palau, de Lluís Català i de Míriam Homs; i una de Marta Mateu al del Teatre Mundial.

Al territori gironí la mostra està formada per cinquanta imatges impreses en grans lones d’1,60 per 1,40 metres exposades en edificis emblemàtics i públics de diversos municipis de la demarcació de Girona. En concret, a més de la Bisbal d’Empordà, hi ha cinc capitals de comarca més (Girona, Santa Coloma de Farners, Ripoll, Figueres i Banyoles) i el municipi de Salt. D’aquesta manera, les ciutats passen a ser les sales expositives que mostren aquesta creativitat i exploració artística col·lectiva, sorgida —i ara projectada— als balcons i finestres.

Així mateix, des del portal web d’INSPAI, s’habilitarà una nova secció des de la qual també es podrà consultar la ubicació de totes les fotografies, preses tant per aficionats com per professionals del sector i una exposició virtual amb les imatges seleccionades. Aquest any PHotoESPAÑA, un dels festivals de fotografia de referència de l’Estat espanyol, ha obert la seva XXIII edició amb cinquanta exposicions emplaçades en cinquanta ciutats espanyoles, com a gran homenatge col·lectiu que en algunes ciutats s’allargarà fins a finals d’any.

El mes de març passat, PHotoESPAÑA va convocar el públic en general perquè realitzessin aquestes imatges. Un total de 2.450 fotografies han estat seleccionades per un jurat d’experts per participar en l’exposició d’entre les més de 63.0000 que es van presentar i que actualment es poden consultar a la xarxa social Instagram. La convocatòria ha gaudit d’una participació molt elevada.