18 juny de 2024 a les 15:10

La Bisbal d’Empordà camina pels drets de les persones grans

Coincidint amb la vigília del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, el Consell Comarcal del Baix Empordà va acollir aquest passat divendres 14 de juny diverses caminades simultànies a diferents poblacions. En el cas de la Bisbal d’Empordà la caminada va encetar-se a les 10 h al passeig Marimon Asprer, va encarrilar fins la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, a partir d’on s’hi van sumar personal treballador del centre, residents, persones usuàries del centre de dia i familiars, amb la col·laboració de diverses persones voluntàries.

El grup es va dirigir cap al davant de l’Ajuntament Vell, al carrer, on es van fer diverses actuacions, enmig de l’ambient de divendres del mercat setmanal. El Punt de Trobada de la Gent Gran, residents de la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu i l’Associació de la Gent Gran de la Bisbal d’Empordà van convidar a tothom a fer una activitat musical seguint una coreografia molt senzilla amb la qual es treballava la psicomotricitat. Tot seguit membres de Càritas Diocesana van fer un trencaclosques gegant on es van apuntar diferents frases en relació a les persones grans. L’alcalde Òscar Aparicio va cloure l’acte amb una lectura del manifest contra el maltractament i abús de les persones grans i reivindicant els seus drets.

L’objectiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans és crear una consciència social i política per combatre aquesta xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir. Va ser el 19 de desembre de 2011 quan les Nacions Unides van reconèixer l’abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l’atenció de tota la comunitat internacional.