12 abril de 2019 a les 13:22

La Bisbal d’Empordà celebra el Dia Internacional de l’Art

La Biblioteca Lluïsa Duran i el Terracotta Museu seran els dos epicentres d’activitats a la Bisbal d’Empordà on se celebrarà la 7a edició del Dia Internacional de l’Art durant aquest cap de setmana. Mentre que les activitats a la Biblioteca Lluïsa Duran seran durant el dissabte al matí, el Terracotta Museu acollirà propostes durant tot el cap de setmana.

D’una banda, el Terracotta Museu, l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria han preparat conjuntament un programa d’activitats amb l’objectiu fer conèixer la gran qualitat dels artistes i mestres de la ceràmica contemporània bisbalenca i, a la vegada, mostrar el treball de les noves generacions de ceramistes que actualment s’estan formant en el Cicle de Terrisseria. La instal·lació d’un mural, exposicions, visites guiades i jornada de portes obertes: consulteu tota la programació de divendres a diumenge, a través d’aquest enllaç.

D’altra banda, la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal proposa un seguit d’activitats on l’Art n’és l’eix principal. A partir de les 11.30 h es projectarà el documental Tastaolletes 2017 ‘Fem un plafó de ceràmica’, que anirà seguit de la presentació el plafó en qüestió. A les 12h s’iniciarà l’hora del conte ‘Llana a dojo!’, a càrrrec de Tramoia Cultura, a partir del llibre homònim de Mac Barnett i Jon Klassen (places limitades i activitat dirigida a infants a partir de 5 anys).

El Dia Internacional de l’Art és una celebració que recorda el naixement de Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452 i que, enguany, també coincideix amb els actes de commemoració del 5è centenari de la seva mort. Es tracta d’una efemèride destacada a nivell internacional però que, a Catalunya, se celebra exclusivament a les Comarques Gironines.