4 gener de 2010 a les 17:47

La Bisbal d’Empordà ja té marca de ciutat

El dissenyador Ignasi Sarquella i Geli, de l’empresa Babooh! Disseny i publicitat, de Girona, ha estat el guanyador del concurs de la marca de ciutat per a la Bisbal d’Empordà. De les 60 obres presentades, el jurat va decidir ahir al vespre la guanyadora. L’objecte d’aquest concurs era la realització d’una marca de ciutat per projectar la imatge de la Bisbal d’Empordà a partir de l’ampli conjunt de referències tangibles i intangibles que la integren.

Les obres es podien presentar a concurs fins el passat dia 4 de desembre i ha estat exposades al castell-palau. El jurat va fer diferents votacions eliminatòries fins arribar a la votació final, a la que només van accedir tres obres i, en votació secreta, es va escollir la guanyadora.

El jurat ha estat composat per l’alcalde Lluís Sais; el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé; els regidors Àngel Planas (ERC), Núria Anglada (CiU) i Albert Pacheco); el tècnic de Promoció de la Ciutat, Daniel Sabater; el dissenyador Quim Gudayol; i els següents representants d’associacions: Mònica Sabeña (Associació de Comerciants i Amics de l’Aigüeta); Rosa Jordi (Associació d’Antiquaris i Brocanters); Jaume Rulduà (Associació d’Empresaris Ceramistes); Jordi Gasull (entitats culturals); i Francesc Bou (entitats esportives).

Els vots varen realitzar-se en funció dels possibles usos futurs de la marca de ciutat. Pel que fa a l’obra guanyadora, el jurat ha considerat que presenta unes icones que poden ser identificatives dels eixos principals que posseeix la Bisbal d’Empordà (comerç, cultura, ceràmica, patrimoni…) i que amb desenvolupament de la marca i d’aquestes icones permetrà la promoció a l’exterior.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha explicat que "el resultat ha estat molt ajustat perquè hi havia bones propostes però penso que el desenvolupament de l’obra guanyadora té moltes possibilitats per a una ciutat dinàmica i amb moltes activitats com la Bisbal". Dilmé també ha volgut destacar que "sobre gustos no hi ha res escrit, segur que a uns agradarà més i a altres menys, però el jurat ha triat lliurement i, per tant, tots ens hem de felicitar, tant de l’elevada participació com del resultat final".