18 març de 2020 a les 15:40

La Bisbal d’Empordà manté la suspensió del mercat setmanal per evitar la propagació del coronavirus

Ja es va anunciar arran de la declaració d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus Covid-19 i el consistori bisbalenc ha decidit mantenir ferma la decisió de suspendre el mercat setmanal. Si bé la informació emesa pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya detalla que els mercats setmanals poden romandre en funcionament (només les parades d’alimentació i begudes, productes higiènics, papereria, equips tecnològics i de telecomunicacions i aliments per animals de companyia), de manera preventiva, l’Ajuntament de la Bisbal ha decretat avui anul·lar el mercat setmanal el proper divendres 20 de març i fins al cessament de l’actual estat d’alarma.

El mercat setmanal de la Bisbal d’Empordà que se celebra cada divendres al nucli antic del municipi comporta la massificació de certes zones habilitades, així com persones procedents d’altres municipis propers. Aquestes aglomeracions dificultarien les mesures de distanciament social preventives i, vistes les circumstàncies de la crisi del coronavirus, el consistori ha optat per la suspensió, per tal d’evitar riscos de propagació innecessaris. «Hi ha una àmplia oferta d’establiments de grans dimensions i de proximitat, i els comerços de la Bisbal d’Empordà poden seguir abastint la ciutadania», ha explicat l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès. «Suspenent el mercat setmanal evitem aglomeracions i sotmetre el municipi a més possibles riscos de propagació del coronavirus», ha afegit.

La situació d’excepcionalitat i emergència provocada pel Covid-19 i l’impacte dels seus efectes a la Bisbal d’Empordà incideixen directament en la prestació de serveis i l’activitat municipal. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Bisbal ha anat prenent mesures preventives per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania, ha decretat serveis mínims al consistori, ha ajornat el cobrament dels proper impostos municipals i, alhora, ha interromput els terminis administratius municipals.