9 novembre de 2011 a les 13:49

La Bisbal d’Empordà participa per tercer any consecutiu al Projecte Rossinyol

El regidor d'Educació

Sis alumnes bisbalencs participen aquest curs en una nova edició del Projecte Rossinyol, el programa de mentoratge que promou la Universitat de Girona. Tres dels alumnes provenen dels cursos de 3er i 4rt d’ESO de l’Institut de la Bisbal i els altres tres, del 6è curs de les escoles Mas Clarà, Joan de Margarit i Cor de Maria, respectivament.

El divendres, 4 de novembre, es va fer l’acte formal d’inici del projecte a la Bisbal d’Empordà. El regidor d’Educació de l’Ajuntament de la Bisbal, Víctor Muriana, va donar la benvinguda als assistents i la tutora de la Universitat de Girona, Maria Mercè Pareta, va explicar el funcionament del programa de mentoratge. Posteriorment es van fer els aparellaments entre mentors, alumnes de la Universitat de Girona, i mentorats, alumnes bisbalencs de l’Institut i les escoles. En el mateix acte les famílies van signar el protocol de compromís amb la Universitat. A l’acte també hi van assistir els tutors dels alumnes mentorats.

Aquest és el tercer any que la Bisbal participa en el Projecte Rossinyol, amb molt entusiasme propiciat per les bones sensacions dels mentoratges del cursos anteriors.

Des de fa uns anys, la Universitat de Girona promou el Projecte Rossinyol, un programa de mentoratge d’alumnes universitaris cap a alumnes estrangers de primària i secundària amb l’objectiu d’afavorir la seva integració social, cultural i lingüística. Una integració que de rebot ha de contribuir positivament a l’èxit educatiu, condició necessària per desenvolupar-se amb garanties en la societat d’acollida.